Harstad slo Sarpsborg etter en snuoperasjon onsdag kveld, her fra en kamp tidligere i sesongen mot Greåker. Foto: Kent Henriksen

Mot sluttspill etter ellevill snuoperasjon

Harstad seiler mot sluttspill etter en ellevill snuoperasjon mot Sarpsborg, laget de slo ut av sluttspillet sist sesong.

Sarpsborg vant lørdag mot Harstad og ledet stort da returoppgjøret gikk i Harstadhallen onsdag kveld. De 149 fremmøtte kunne konstantere at det sto 1-6 på tavlen etter to perioder, etter at sarpingene hadde vært effektive. Et Sarpsborg-lag som reiste nordover med en tropp på kun 13 spillere.

Harstad hadde ingen planer om å gi opp kampen om de for de viktige poengene, og allerede etter 20 sekunder kom det en redusering i den tredje perioden. Sarpsborg økte ledelsen etter to minutter, men så løsnet det skikkelig for hjemmelaget. I løpet av tre minutter var gjestenes ledelse krympet til et eneste mål, 6-7 på tavlen.

Etter fem scoringer på under seks minutter roet det seg, men Harstad fortsatte og presse på for en utligning, og da det nærmet seg kvarteret ordnet Mika Heikurainen balanse i regnskapet. Like etter sendte Arnijs Kuratniks hjemmelaget opp i ledelsen, og da Toms Niedre satte 9-7 på tampen kunne Harstad juble for å ha klatret opp på syvendeplass, med begge bein godt plantet i sluttspillet før siste serierunde, der det venter lokaloppgjør mot seriejumbo Narvik. KAMPFAKTA