Siste

Melder seg på i toppkampen etter ny storseier

Kalmarsund melder seg på i toppkampen i SSL etter en meget sterk seier over Täby søndag ettermiddag.

Kun 22 timer etter at kampen mot Telge var ferdig skulle Kalmarsund ut i en ny SSL match. Dagens motstander Täby fikk flyttet sin kamp mot Rönnby fra lørdag til onsdag og har hatt betydelig lenger hvile før søndagens kamp.  Foto: Petter Alexandersen

Thea Ekholt fikk hvile i dag og Karen Farnes var som i går reserve fra start. Hos Täby har vi ingen nordmenn, men ny trener for sesongen Eric Welin har tidligere trent yngre lag i Tunet og hjulpet Magnus Skulstad på enkelte U-19 landslagssamlinger.

Nathalie Gustafsson har hatt en solid heiagjeng tilstede på begge kamper i helgen. Foto: Petter Alexandersen

Alt etter 63 sekunder skal det skje ting når Lisa Carlsson drar på seg en  utvisning og bortelaget får muligheten med en spiller mer. Etter 64 nye sekunder har vi dagens første scoring når Moa Tschöp avslutter med et skudd i perfekt høyde nede i det lengste hjørnet. Kort tid senere kommer Amanda Lind til en fin mulighet alene, men skuddet reddes. Under to og et halv minutt etter den første scoringen så er vi like langt når Tilde Sandlund dunker inn en volley fra kort distanse. Etter halvspilt periode sender Ida Samuelsson Kalmarsund tilbake i ledelsen med en meget fin halv-volley. Kontringen ender med en pasning som ikke når fram og i stedet for å passe på nytt dunker heller Samuelsson ballen i mål. Litt over fire minutter senere øker Kalmarsund til 3-1 etter et innøvd frislag i fra rundvant der Sarka Stankova ender alene på bakerste stang.

Snaut fem minutter ut i midtperioden kommer 4-1. Nathalie Gustafsson setter en backhand i stolpen og på returen kan Michaela Kubečková sørge for Kalmarsund sin fjerde scoring for dagen etter en fin halvvolley. Ti minutter senere sitter 5-1 etter et frislag der Evelina Petersson rolig setter ballen i det lengste hjørnet.

Hanna Nordstrand har startet sesongen meget bra, men måtte gå målløs av banen søndag.  Foto: Petter Alexandersen

I den siste perioden har bortelaget gått ned på folk for å sikre seieren og man har ganske god kontroll hele veien. Det er ikke de aller største sjansene man slipper til og man er som i de første to periodene hele tiden et steg foran i de fleste duellene. Med litt over fire minutter igjen setter Nathalie Gustafsson først 6-1 i tomt bur, før hun elegant spiller Dominika Buczek alene med det åpne målet og vi har sluttresultatet som lyder på 7-1.