Siste
Bilder fra SSL kampen mellom Malmö og Endre Foto: Petter Alexandersen

Malmö med tredje strake seieren i SSL

Malmö tok sin tredje strake seier i SSL da de lørdag formiddag slo Endre på hjemmebane.

Lørdag formiddag hadde Malmö som normalt spiller i SSL største hall (Balltiska Hallen med kapasitet 4000) flyttet over til sin gamle hall Kirsebergs sporthall for å ta i mot Endre.

Det blir litt ta og føle på i starten uten at det skjer alt for mye foran de to målene. Ni minutter skal det ta før vi får formiddagens første scoring og det er Ellen Rasmussen som bryter en pasning på tvers før hun spiller ut til Rebecca Mårtensson som er trygg i sin avslutning når hun sender Malmö i ledelsen.  Med tre minutter igjen av perioden skal hjemmelaget få muligheten i overtall, men Endre viser styrke og har full kontroll i undertall. Lagene tar pause på 1-0.

Den andre perioden fortsetter mye likt den første og det blir de fem siste minuttene scoringene skal komme. Nela Jirakova bryter høyt i slottet før hun setter utligningen høyt i målet. Med et sekund igjen av perioden sørger Maja Ekström for at hjemmelaget på nytt er i ledelsen. Malmö presser på det siste halvminuttet og etter å ha vunnet ballen høyt spiller Ellen Rasmussen ut på siden der Ekström er like sikker som Mårtensson var på den første scoringen og vi har 2-1.

I den siste perioden skal det åpne seg litt mer og vi har noen sjanser i starten før Rebecca Mårtensson fra mer eller mindre død vinkel finner den lille luka som er helt oppe i det første krysset. 3-1. Assisten kommer nok en gang fra lagets store stjerne Ellen Rasmussen. Kort tid etter har Malmö først en stor sjanse Frida Görtz redder fint, før de skyter i tverrligger. Med seks minutter igjen skal vi få skikkelig match igjen når Anja Wyss kaldt og rolig spiller Moa Dynefalk på åpent mål. Moa gjør ingen feil fra en meters hold og det står 3-2.  Nærmere kommer ikke Endre og Malmø tar sin tredje strake seier i årets SSL.

Det er et Malmö lag som tidligere har vært veldig avhenging av Ellen Rasmussen som i år har fått litt mer bredde. Andrerekka med Anna Lindell og Emelie Rosenqvist i spissen har startet sesongen meget bra og sørget for at hjemmelaget har fått to rekker som produserer poeng.  To meget bra spillere som fort kan sørge for at Malmö ender betydelig høyere opp på tabellen enn mange har tippet.  Endre på sin side er veldig preget av at storstjerna Ellen Bäckstedt fortsatt er ute med skade. At Stina Ander i tillegg er borte gjør det ikke enklere.

Norske Sol Julia Johansen som var en del av U19-troppen under VM i Lahti i mai har fortsatt ikke spilt denne sesongen grunnet skade.