Thea Ekholt gjorde mange gode redninger for Kalmarsund, men det var ikke nok for å forhindre tap. Foto: Petter Alexandersen

Lund ble for sterke for Kalmarsund i SSL

Det ble tøft for Kalmarsund i gårsdagens kamp i SSL mot Lund.

Kalmarsund tok turen til Skåne for kamp mot Lund lørdag. Thea Ekholt startet som vanlig i mål,  Emma Fagerhøi har blitt fast inventar i i førsterekka og med Karen Farnes som back i andre.

Lund tok kommandoen omgående i Lerbäckshallen, og allerede etter litt over minuttet sitter 1-0 for hjemmelaget etter slurv i oppspillet fra Kalmarsund. Målet kommer fra Lisa Stellansdottir. Gleden ble imidlertid kortvarig, da Moa Tschöp som sliter med et kne og startet matchen på benken ordnet balanse i regnskapet med et lekent og elegant straffeslag. Etter fem minutter tar hjemmelaget på nytt ledelsen da Amanda Berg dunker inn 2-1. Resten av perioden er prega av ganske mye rot, feil og bølgete spill som følge av det. Lund spiller mann-mann som tydelig er veldig uvant for mange. Kalmarsund er ikke det første laget som sliter veldig med det og et veldig seigt dekke i Lerbäckshallen. En veldig rotete første periode der hjemmelaget er mer effektive og setter sjansene sine og dermed går i garderoben med ledelse 2-1.

Det ble en tøff kamp for Emma Fagerhøi og Kalmarsund mot Lund. Foto: Petter Alexandersen

Som i den første perioden går det litt over minuttet før hjemmelaget scorer. 3-1 kommer på en kontring der Nellie Karlsson finner Emma Heander. Halvveis ut i perioden får hjemmelaget muligheten i overtall, men der drar i stedet Kalmarsund fram et innøvd trekk på innslag fra eget kryss som ender med at Farnes til slutt finner Ellen Gunnarsson som reduserer til 3-2 i undertall. På slutten av perioden bølger spillet fryktelig og takket være to meget bra redninger av Ekholt går lagene til pause på 3-2. Lund jobber ekstremt hardt i sitt mann-mann spill og tvinger Kalmarsund ut av balanse og litt enkle feil kommer som følge av det.

Karen Farnes noterte seg for en målgivende pasning i gårsdagens SSL-kamp men kunne ikke forhindre at det ble tap. Foto: Petter Alexandersen

Den tredje perioden var fem minutter gammel da hjemmelaget øker ledelsen til to mål. Stellansdottir får lurt ballen inn etter nok en fin kontring. Kalmar har mye ball uten å skape de alt for store sjansene resten av perioden. De prøver å stå høyere, tar og en timeout og prøvde seg uten målvakt uten at det ga resultater. De siste 16 sekundene får de og sjansen med to spillere mer på banen, etter at en gammel kjenning som var veldig nære overgang tilbake igjen nå rett før overgangsmarkedet stengte, dro på seg en tominutter. Emelie Rosenqvist  har hatt en utrolig bra sesong for Lund i år, og skal ha mye av æren for at laget nå slåss for en sluttspillsplass. Kalmarsund scorer i dag ikke i fem mot fem spill, og da fortjener man heller ikke og vinne matcher. Lund fortjener skryt på hvordan de jobber i sitt mann-mann spill og nøytraliserer motstanderen.  De er veldig gode i kontringsfasen og tar med seg tre ekstremt viktige poeng i sluttspillsjakten. Nå er det et ekstremt tett race om de åtte sluttspillsplassene, og det kommer garantert til å leve helt inn.  Kun fire poeng skiller nummer ti og nummer fem på tabellen.

Lund-Kalmarsund 4-2 (2-1,1-1,1-0)