Det ble mye å juble for da serielederne Grei kjørte over naboklubben Sveiva. Foto: Petter Alexandersen

Lokaloppgjøret ble aldri helt spennende

Det ble aldri spennende da Grei og Sveiva barket sammen i “slaget om Groruddalen”, for serielederne var alt for gode for det sluttspilljaktende Stovner-laget.

Allerede på oppvarming var det tydelig at alt ikke var som det pleier hos bortelaget.  Lite energi, folk hostet til høyere og venstre og måtte ta seg pauser. Hele oppvarminga virket veldig tafatt og ikke i nærheten av det man pleier å se fra de. Det var tydelig at det var en del sykdom i laget, og slitne jenter som følge av det. En hyggelig ting for egen del var å se var at den nylig kreftopererte dommeren Stein Morten Johansen var tilbake med fløyta i munnen.

Første periode er snaut tre minutter gammel når Kine Hedlund Eriksen slår et pass på tvers som Eline Dagestad kjølig setter i fin høyde under armen til bortelagets keeper. 2-0 kommer etter åtte minutter når Nicoline Olsen setter en retur.  3-0 kommer fra samme spiller etter at bortelaget totalt står og sover og ikke er med i det hele tatt som gjør at Nicoline kommer alene med keeper. Hun gjør ingen feil når hun legger den over på backhand og rolig legger den over keeper.  Sveiva tar Timeout i håp om og vekke laget, men tre minutter senere sitter 4-0 fra Kine Hedlund Eriksen før  Grei drar fram to helt like scoringer etter fint spill som avsluttes med en pasning på tvers og skudd i åpen kasse. 6-0 til pause og matchen er avgjort.  Sveiva virker ikke med i det hele tatt og tunge slitne syke kropper får det bare tøffere og tøffere for hver baklengs.  Grei avslutter perioden med to meget fine goaler.

Hovedtrener Tobias Härnlund sier noen vel valgte ord under timeout til sitt lag. Foto: Petter Alexandersen

Andre perioden starter med en reprise av de to siste målene i den første når Dagestad slår en tvers som Martine Simonsen som enkelt setter den i garnet. Mål nummer åtte for kvelden fikser Bertine Aas Hansen på egenhånd når hun tar med kula oppover langs siden og klistrer den i bortre kryss.  Sveiva er mer med i den andre perioden, de har våknet litt og får en fortjent redusering når Rebecka Härnlund finner Pho Rendalsvik som setter 1-8 før Pho selv finner Filippa Härnlund som setter 2-8.  I løpet av de neste fem minuttene scorer hjemmelaget fem ganger og vi går til pause på 13-2.

Kine Hedlund Eriksen og Grei hadde god kontroll både på ball og kampen. Foto: Petter Alexandersen
Tredje periode blir en litt jevnere periode der Martine Simonsen starter ballet med sin fjerde scoring for dagen, før Petra Weiss gjør sin syvende assist for dagen når hun finner dagens seksmålsscorer Nicoline Olsen. Sveiva får en redusering etter et fint skudd av Daniella Elfstrand før firma Weiss og Olsen er frampå igjen. Resten av perioden er prega av litt mer åpent spill der Filippa Härnlund setter to mål for bortelaget, mens de siste scoringene for hjemmelaget kommer fra Kine , Bertine og Eline. Matchen ender 19-5 og Grei tar tre viktige poeng i jakten på seriegullet. Petra Weiss gjør utrolige ni assist. 0+9 er det sjeldent man ser.  Uvanlig er det og at et lag som slipper inn 19 mål produserer hele 27 skudd selv.

Grei-Sveiva 19-5 (6-0,7-2,6-3)