Janis Rajeckis er klar for Harstad, her under VM i 2018 i Praha. Foto: Rune Halvorsen

Latvisk stjerneback klar for eliteseriespill

Det har vært litt stille rundt Harstad i sommer, men nå er det klart at en meget merittert back er klar for klubben.


Janis Rajeckis har spilt fem VM-turneringer for Latvia, og har møtt norske lag flere ganger i europacupene. Nå skal latvieren spille for Harstad som har en lang historie med latviske spillere i troppen, der Toms Kirmuzs, Toms Niedre, Robert Trepps, Roberts Livins og Kaspars Grundsteins var latviske innslag sist sesong. Rajeckis og tvillingbroderen Andris har vært store stjerner for Lekrings i en årrekke, og etterhvert også blitt fast inventar på landslaget. 

29-åringen sier til lokalavisen Harstad Tidene at han satt landslagsspill på pause kommende, sesong for å konsentrere seg på klubblaget, og et eventyr i nord.
– I hovedsak kommer jeg hit for å spille innebandy. Samtidig kjente jeg på at tiden var inne til å prøve noe nytt og endre litt på hverdagen. Jeg gjorde ferdig studier i vår, og muligheten til å gjøre noe annerledes er til stede når jeg verken er gift eller har barn. Jeg har vært i Norge før på sommeren. Det ga flotte opplevelser, og jeg ønsket mer av dette – i alle fall for et år, sier Rajeckis til HT.no. 

Det har foruten spill for Lekrings i toppdivisjonen blitt fem VM-turneringer på seniornivå, U19-VM og spill i europacupene for den latviske backen. Foto: Rune Halvorsen

Laget fra nord er på jakt etter en sluttspillplass kommende sesong, og for å komme dit er det tydelig hvor på banen laget må bli flinkere.
– Jeg ser at Harstad har mange gode spillere. Det handler om å justere litt på måten vi spiller. Spesielt defensivt må vi stramme til. Harstad slipper for ofte inn mange mål. Med noen endringer kan vi nærme oss topplagene. Litt av ansvaret i så måte faller på meg som forsvarsspiller. Jeg har et mål om at rekka jeg spiller på skal komme ut i pluss i forhold til skåringer og baklengsmål for hver kamp vi spiller. 

Harstad har også hentet finnen Aki Hytönen fra 02-Jyväskylä i sommer, og to andre finske forsterkninger er på vei til klubben.  

Les mer om:

Harstad Janis Rajeckis