Siste
Bilder fra SSL-kampen mellom Lund og Kalmarsund 5. oktober 2024. Foto: Petter Alexandersen

Lå under etter to - scoret seks og vant

Rikke Ingebrigtsli Hansen scoret to ganger da Kalmarsund snudde og vant mot Lund i SSL i ettermiddag.

Lørdag var det duket for tredje serierunde i SSL, og Kalmarsund med Thea Ekholt og Rikke Ingebrigtsli Hansen hadde reist på tvers av Sverige, for å møte Madeleine Tinholt sitt Lund. Hos hjemmelaget finner vi også Rebecka Åblad som ble Årets spiller i eliteserien i 2023.

Allerede etter tre minutter tar bortelaget ledelsen. Et kjapt frislag fra Ida Samuelsson sørger for at Lisa Svarfvar kan spille Rikke Ingebrigtsli Hansen på tvers. Rikke gjør ingen feil og ruller rolig inn 1-0 etter tre minutter. Bare minuttet senere er Kalmarsund nære å øke til 2-0 etter en to mot en situasjon, men Matilda Sjödin blåser avslutninga over. I stedet er det Ida Samuelsson som sørger for 2-0 etter et fint pass på tvers fra Moa Tschöp. Så er det hjemmelaget sin tur til å slå en meget fin pasning på tvers når Anna Nilsson finner Ella Hammer som enkelt setter reduseringen. Etter 14 minutter er bortelaget meget nære å øke ledelsen etter et fantastisk pass fra Ida Samuelsson som Lisa Svarfvar forsøker å styre rolig inn rett foran hjemmelagets keeper. I stedet for å spille av perioden, mister bortelaget ballen og Moa Dybner er klinisk når hun sørger for 2-2 med ti sekunder igjen av perioden.

Foto: Petter AlexandersenDen andre perioden blir en periode preget av kriging på hele banen som det ofte blir mot et Lund lag som spiller mann-mann. De er disiplinerte i forsvar og gjør det vanskelig for bortelaget. Etter 12.29 av perioden får Lund sjansen i overtall og den tar de godt vare på når Minna Karlsson dunker hjemmelaget i ledelsen. Lagene går til pause med hjemmelaget et mål foran.

Allerede 27 sekunder ut i den siste perioden så er vi like langt igjen. Moa Tschöp finner Ida Samuelsson i slottet som plasserer skuddet perfekt over beinet til en sjanseløs keeper. Kort tid etter er Kalmarsund tilbake i ledelsen etter et kjapt frislag foran Lund sin benk. Lisa Svarfvar spiller til Moa Tschöp som skyter perfekt i det lengste hjørnet og på 74 sekunder er matchen snudd. Fem minutter senere øker Michaela Kubečková til 5-3 med et fint skudd i fra slottet. På en kontring sørger Ida Samuelsson for 6-3 etter et nytt perfekt skudd helt inntil stolpen og matchen er avgjort. Dagens tredje scoring fra den meget gode centeren. Tolv minutter ut i perioden sørger Dominika Buczek for 7-3 med et skudd plassert på første stolpe før Rikke Ingebrigtsli Hansen sørger for 8-3 med sin andre scoring for dagen når hun kommer alene med keeper.