Det ble tre poeng og sesongens første seier for Fredrikstad i kveldens oppgjør mot Gjelleråsen. Foto: Kent Henriksen

Ungguttene ordnet sesongens første seier

Fredrikstad tok sesongens første seier da de slo Gjelleråsen i kveldens oppgjør i eliteserien.

Det er lite som minner om en seniorkamp i starten av oppgjøret, det er ekstremt høyt tempo som ingen av lagene håndterer. Det er mye slurv og sjanser begge veier og minner mest om en juniorkamp, så underholdningen er det lite å si på. Fredrikstad er best i starten, og det er ikke uventet da Einar Delås kriger inn 1-0 etter åtte minutter. Vondt blir verre for gjestene fire minutter senere da Ola-Thomas Haglund fyrer av fra distanse, 2-0 og gjestene sliter. De får en gyldende mulighet til å redusere i overtall mot slutten av perioden, men klarer ikke å utnytte sjansen.

Det er vanskelig å se at det er Fredrikstad som ligger sist på tabellen, for Gjelleråsen sliter med å komme skikkelig i gang. De skaper en god del muligheter, men får ikke overlistet Nicholay Halvorsen i hjemmelagets mål. Daniel Svendsen sender hjemmelaget opp i 3-0 ledelse i det niende minuttet, og til tider koker det og temperaturen øker kraftig da gjestene prøver å få til en redusering. Begge lag går hardt inn i duellene, og tempoet fortsetter å være høyt. Fredrikstad er langt mer effektive da de får muligheten, og med fire minutter igjen av perioden setter Stian Setterberg 4-0, som gir hjemmelaget en solid ledelse til pause og snusen på tre poeng.

Fredrikstad har fått selvtillit av to solide perioder, og starter den tredje perioden best. I det fjerde minuttet smeller Svendsen inn sitt andre for dagen og gjestene fortviler. Gjelleråsen kjemper og sliter for en redusering og etter ni minutter får gjestene straffeslag. Den setter Olav Falkeid sikkert som banken, og Gjelleråsen tar timeout rett etter scoringen. De tar ut målvakten i håp om et par kjappe reduseringer for å blåse skikkelig liv i kampen igjen. Det går sånn passe, for målvakt Philip Rudningen hopper inn for tidlig i en kontring og redder, og får kampstraff for sabotasje. Fem minutter undertall for Gjelleråsen og blytungt. Fredrikstad utnytter muligheten med en gang da evigunge Stein Morten Johansen setter 6-1 med åtte minutter igjen. Fredrikstad ryker også på en utvisning og gjestene tar ut målvakten, det utnytter Fredrikstad da Anders Mathisen Pedersen får løpe ensom mot det tomme målet og scorer enkelt 7-1 med fem minutter igjen. Gjelleråsen fortsetter jakten på redusering, men det er Fredrikstads kveld og Svendsen setter lekent 8-1 med tre minutter igjen. Johansen øker ledelsen til 9-1 med halvannet minutt igjen og selv om Gjelleråsens Colin Christopher Oustad reduserer til 9-2 helt på tampen, svarer publikum med trampeklapp og Fredrikstad kan juble for sesongens første seier.

Fredrikstad-Gjelleråsen 9-2 (2-0,2-0,5-2)