Karen Farnes og Thea Ekholt er klare for spill i storsatsende Kalmarsund i allsvenskan. Foto: Kent Henriksen

Klare for spill i storsatsende klubb

Både Thea Ekholt og Karen Farnes forlater Endre og SSL, og er klare for spill i hardtsatsende klubb i allsvenskan.


Thea Ekholt forlater Endre og er klar for storsatsende Kalmarsund, som spiller i allsvenskan. Klubben som gjort stor suksess på herresiden og har en av verdens største profiler i Kim Nilsson, har planer om opprykk også på damesiden, og sportsjef Alexander Brinkmann har god kjennskap til Ekholts kvaliteter, som tidligere trener for Endre og scout for det svenske landslaget under VM i 2017.
– Thea er en aktiv og atletisk målvakt med en høy internasjonal nivå i alle deler av sitt spill. Jeg fikk gleden av å være med da hun byttet fra Sagene til Endre, og allerede da viste hun lederegenskaper og evnen å stenge igjen da det kreves som mest, sier Brinkmann til klubbens hjemmeside. 

LES OGSÅ: Farnes ferdig i Endre

Ekholt som blir 27 år i sommer har spilt fire sesonger i SSL, og har i dagene signert for to sesonger i Kalmarsunds satsning mot verdens beste liga. 
– Som keeper har jeg mine beste år foran meg og ser frem til å kunne fortsette min utvikling i Kalmarsund. Jeg vil bidra med rutine, trygghet og hardt jobb for å nå de målene vi satt oss, sier den norske landslagskeeperen som fikk 104 kamper for Endre. 

Ifølge SportExpressen får Ekholt også selskap av Karen Farnes i Kalmarsund. I går ble det klart at landslagets kaptein forlater Endre etter syv sesonger.