Tunet viste muskler da de vant dagens toppoppgjør mot Grei. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kjørte over Grei i toppkampen

Tunet er nye serieledere etter en meget god kamp mot Grei i dagens tidlige seriefinale i eliteserien.

Tunet starter best og kobler grep om kampen, det gir gjestene gode overgangsmuligheter men det er målløst etter fem minutter. Det er Tunet som er best den første halvdelen av perioden, men hver gang Grei kommer på overganger føles det farligere. Det er høyt tempo og fine dueller, og underholdende i Høyenhallen. Spillet bølger frem og tilbake de neste fem minuttene, og nå er det Tunet som er nærmest da man smeller ballen i tverrliggeren for andre gang i kampen. Grei er flinke i presset og har en kjempemulighet, men Tunet rydder unna, og isteden kan hjemmelaget kontre og der er toppscorer Line Trandum Terjesen og 1-0. Flere scoringer blir det ikke i den første perioden, og lagene tusler i garderoben med Tunet i ledelsen.

Tunet holder koken også i starte av den andre perioden, og Grei sliter med å etablere seg på hjemmelagets banehalvdel, og må satse på kontringer. Det er fortsatt bra fart i kampen og det er synd at kampen går for tomme tribuner. Halvveis i perioden skaper begge lag hver sin god mulighet, men ballen vil ikke inn. Tunet har et spillemessig overtak og i det 14. minutt får de endelig inn ballen, Julianne Bakka på tennis fra kort hold. Temperaturen stiger litt etter scoringen, for nå trenger Grei scoring. Det vil seg ikke for gjestene, Tunet får med seg ballen da den spretter, og Trandum Terjesen scorer på nok en god kontring fra hjemmelaget med fire minutter igjen av midtperioden. Det blir tydelig et par minutter senere da ballen spretter i Heidi Rød og rett i kassa. Grei tar timeout, for nå er gode råd dyre. Tunet har god kontroll på midtperioden og kan fornøyd gå til pause med 4-0 ledelse.

Grei prøver så godt det går, men i dag er det Tunet som er i kontroll. De første fem minuttene av tredje perioden er som de to foregående under holdene, med høyt tempo. Så scorer Tunet igjen, litt klabb og babb foran kassen og Hanna Walter finner nettet. 5-0, og nå ser det vanskelig ut for gjestene. Tunet spiller med selvtillit og får muligheten i overtall, der de setter trøkk på gjestene men Grei rir av stormen. Gjestene trenger en scoring nå for å blåse liv i håpet om poeng, men Tunet har Maiken Ellis i mål som gjør en solid jobb. Med åtte minutter igjen har Grei et lite press, og får deretter sjansen i overtall. Det klarer de ikke å omsette, og Tunet kan ta over taktpinnen igjen. Hjemmelaget gjør en meget god kamp, og selv om Grei har sine muligheter klarer de ikke å overliste Ellis, og vinner toppoppgjøret 5-0 og overtar serieledelsen.

Tunet-Grei 5-0 (1-0,3-0,1-0)