Kalmarsund røk i spilleforlengelse mot Warberg

Det ble et jevnt oppgjør da Ida Sundbergs Warberg fikk besøk av "norske" Kalmarsund i ettermiddag.

En uke etter at den norske eliteserien dro i gang var det Thea Ekholt, Karen Farnes og Ida Sundberg sin tur til å starte sin sesong når Warberg tok i mot Kalmarsund i årets første SSL-runde. Emma Fagerhøi er dessverre skadet og må vente litt til. Ekholt starter som vanlig i mål, Farnes er back i tredjerekka og Sundberg er senter i Warberg sin førsterekke.

Første periode blir en ta og føle på periode. Warberg bruker tid med ballen, ruller mye back til back, mens bortelaget ligger og venter noen meter over midten. Når Warberg først skyter skal det første skuddet sitte klistra inne ved stolpen. Isa Grängsjö er målscorer. Kalmar får mer og mer tak i matchen. Etter at Ida Samuelsson har to stolpeskudd fra sin faste posisjon i slottet. Så skal 1-1 endelig sitte etter 18 minutter da Matilda Sjödin er framme på en retur og scorer etter pass fra Moa Tschöp. Med et sekund igjen av perioden går bortelaget opp i ledelsen når Tschöp er framme på en retur etter at Dominika Buzek har skutt. Skuddstatistikk i den første perioden ender 2-9.

Andre periode blir en jevn affære der begge lagene produserer et par sjanser uten at de får kula i mål. Femten minutter ut i perioden er vi like langt når Sandra Hawerman klistrer kula opp i det lengste krysset. Vår norske spiller Ida Sundberg er igjen på banen da hjemmelaget scorer. Hjemmelagets kaptein Stina Johansson viser hvilken klassespiller hu er gang på gang. Styrer veldig mye av det som skjer hos Warberg bakfra med enorm trygghet, ro med ball og drar seg fint ut av press gang på gang.

To minutter ut i den siste perioden går Kalmarsund opp i ledelsen når lagets nye polske stjerne Buczek gjør alt selv når hun setter 3-2 målet. Kalmarsund får ikke være lenge i ledelsen får Warberg utligner med en litt heldig scoring fra Filippa Löfborg. Ser ut som hun misser litt på skuddet som gjør det vanskelig for Ekholt. Kalmarsund går ned på to rekker og skaper mer og mer sjanser uten at ballen vil inn og når hjemmelaget ikke setter sine muligheter på kontringer går kampen til spilleforlengelse.

Spilleforlengelse i SSL spilles fire mot fire i inntil fem minutter, men 2.04 ut i den avgjør hjemmelagets Löfborg da hun setter sin andre for kvelden. Kalmarsund må dermed reise hjem til Kalmar med kun et poeng i bagasjen.