Jevnt i to perioder før Stavanger avgjorde matchen

Det var jevnt da Sveiva og Stavanger møttes for tredje gang, men i den tredje perioden avgjorde vestlendingene.

Begge lag starter matchen på tre rekker og etter 02.21 skal kampens første skudd på mål sende Sveiva i ledelsen. Michelle Ekmo står tre-fire meter inn på egen halvdel når hun legger en ball mot mål som fint daler ned rett under tverrliggeren.  Sveiva starter best og kommer til noen tidlige avslutter, men når Stavanger får frislag på midtbanen er det deres tur til å score med et ikke alt for hardt skudd rett under tverrliggeren. Målscorer er kaptein Cecilia Lundin. Så får Stavanger mulighet i overtall uten at de utnytter det, men kort tid etter smeller Sandra Nilsson inn en halvvolley fra slottet og bortelaget er i ledelsen 2-1.

Den andre perioden blir en litt sjansefattig periode der begge keeperne ikke tvinges til de alt for store redningene. Det bølger litt frem og tilbake før vi får en klassescoring signert Natalie Søgaard Tysland. Fra litt dårlig vinkel, smeller hun inn utligningen til 2-2 med et skudd helt oppe i den første vinkelen. Det var ikke store luka mellom hjelmen til keeper og stolpen, men nok til at Natalie fant den lille luka som gjør at lagene går til pause på 2-2.

Bortelaget går ned på to rekker før den siste perioden og etter seks minutters spill skal de fem i Brodin-fanklubb få noe å juble for på tribunen. Etter en feil fra hjemmelaget sender Maja Brodin Stavanger tilbake i ledelsen med et skudd helt inntil stolpen i fra slottet. Sveiva får sjansen i overtall kort tid etter og Rebecka Härnlund gjør som bortelagets trener Christer Hope gjorde i glansdagene når hun tramper inn og setter et hardt dragskudd opp i nettaket.  Under to minutter senere er bortelaget tilbake i ledelsen når Silje Karlsen og en lagvenninne kommer to mot en. Silje velger å avslutte selv og det er ingen dum ide når hun finner luka på den første stolpen. Kort tid etter brenner Stavanger to store muligheter og på kontringen som kommer etter det rives Mia Østerbø Nilsen ned og Sveiva får en ny mulighet med en spiller mer på banen. Den muligheten tar de ikke vare på og 24 sekunder etter at Stavanger har blitt fullt lag øker de i stedet ledelsen til 3-5. Ballen går ned til Rebecca Dorga Olsen i hjørnet som spiller inn til Sandra Nilsson foran mål. Sandra er kald og rolig når hun setter sin andre og Stavangers femte for dagen.  Sveiva tar ut keeperen på slutten i håp om å komme nærmere, men i stedet er Alva Holm smart når hun setter i gang et frislag fort som gjør at Maja Brodin kan sette 6-3 før Sandra Teigen rekker å komme tilbake i Sveiva målet. Kampen ender 6-3 til bortelaget og tre viktige poeng blir med hjem til Vestlandet.

Jenny Østerbø Nilsen kåres korrekt til hjemmelagets beste spiller. Er fantastisk nok en gang og viser at hun blir meget sentral for U19-landslaget i VM i mai. Ekstremt god i duellspillet, bra fart i beina, masse fine oppspill og pasninger i dag. Meget imponerende og være i den formen hun er så tidlig etter et langt skadeavbrekk. For bortelaget blir Silje Karlsen dagens beste, men Sandra Nilsson gjør og en enormt bra match. Snakk om å være overalt på banen i dag. Sandra er spillbar hele tiden, tar ansvar begge veier, løper opp kontringer, har flere enorme returløp, to scoringer, mye gode pasninger, flere fine oppspill og det føles som hun var overalt på banen i dag. Fantastisk match av svensken som besitter mye bra kvaliteter, fin spilleforståelse og meget fine håndledd.