Viktor Klintsten gir seg etter 17 sesonger i SSL. Foto: Peter Bohlin

– Jeg har hatt en fantastisk tid i klubben

En av verdens beste målvakter og en klubblegende i en av verdens beste klubber gjennom tidene gir seg.


Storvreta har tatt seks SM-gull siden de i 2010 for første gang kunne løfte pokalen. I mål sto Viktor Klintsten, og unggutten var med og løftet moderklubben til nye høyder. For det skulle bli seks SM-gull totalt etter debuten i 04/05-sesongen for Storvreta, i tillegg har de vunnet Champions Cup tre ganger og europacupen en gang. Han var klubben tro foruten en kort sejour i naboklubben Årsta i 1.divisjon på lån, før det var full fokus på Storvreta. Der har 33-åringen vært en bauta, men har utover karrieren slitt med skader, og da Storvreta tidligere i vinter annonserte at Måns Parsjö-Tegner var klar for klubben ble det rabalder, der Klintsten var forbannet over å hørt om vervingen via media og ikke fra klubben. Det roet seg etter en stund etter en kort pause fra den tidligere landslagsmålvakten som vant VM-gull for Sverige i 2012 og World Games i 2017, og etter at Storvreta røk ut i semifinale mot erkerival Falun kunne han i ro og mak annonsere at han gir seg.
– Jeg føler at det er rett tid for meg å legge masken på hylla. Jeg har hatt en fantastisk tid i klubben som jeg elsker. Men nå kommer det nye eventyr i livet mitt, sier Klintsten i en pressemelding. 

Viktor Klintsten i klammeri med motstander, ikke et sjeldent syn i SSL. Foto: Peter Bohlin

Det er primært skadeproblematikken som gjør at Klintsten nå gir seg. 
– Jeg har hatt vondt i nesten to tre hele sesonger. Det har vært tyngre å trene og jeg har fått stå over kamper. Man kommer ikke bare ned og står i mål, så da Måns ble klar tenkte jeg at jeg ikke orker å holde på og ta opp kampen. Jeg kommer ikke å luske rundt og være andrekeeper. Det føles godt å forlate når jeg vet at de får inn en god keeper, sier han til lokalavisen Upsala Nya Tidning.

Storvreta mister også Robin Nilsberth etter syv sesonger, landslagsbacken skal på utlandseventyr i Sveits. Neste klubbadresse blir Zug United.