Foto: Kent Henriksen

–⁠ Jeg håper dette beror på en misforståelse

Leder for innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund bekrefter at vedtaket til seksjonsstyret har blitt overstyrt av forbundets høyeste organ.


Vi har vært i kontakt med seksjonsleder Paal Saastad, og han bekrefter at spillerne tvinges til å velge slik saken står akkurat nå. 
– Ja, det stemmer at vi behandlet denne saken på styremøtet på torsdag i forrige uke. Det som var viktig for seksjonsstyret var at disse unge spillerne ikke ble satt i en helt umulig situasjon der de må velge mellom deltakelse på landslag og eliteseriekamper eller NM-sluttspill med sitt klubblag. Vi vedtok derfor at landslagsledelsen skulle gå i dialog med Tunet for å finne en løsning. Om man ikke klarte å finne en løsning, skulle de berørte spillerne få lov å reise til U19 VM-kvalifiseringen på mandag. Vi forventet at dette vedtaket fra seksjonsstyret ble gjennomført, men jeg har i ettermiddag blitt gjort kjent med at presidenten i forbundsstyret har overstyrt vårt vedtak og dermed tvinger disse unge spillerne til å velge. Tunet har ut fra hva vi erfarer heller ikke fått mulighet til å utsette kampene sine mot Harstad og Narvik, da de trues med bøter og poengtrekk. Jeg håper dette beror på en misforståelse og at spillerne ikke blir skadelidende her, sier Saastad til Innebandyavisen. 

Vi har prøvd å komme i kontakt med både landslagskoordinator og president i Norges Bandyforbund for en kommentar. Landslagskoordinator henviser til presidenten, som for tiden er i utlandet og det har ikke vært mulig å få en kommentar så langt. 

Les mer om:

Landslag