Det ble en meget spennende kamp i Bølerhallen tirsdag kveld. Foto: Petter Alexandersen

Intens og spennende da Østensjø møtte Gjelleråsen

Det ble en en intens og spennende kamp da Gjelleråsen kom på besøk til Bølerhallen for andre gang denne sesongen.

Første periode starter med to lag som tar og føler litt på hverandre. Det skjer ikke alt for mye foran målene og begge lag er opptatt av og ta vare på ballen når de har de, og ligge kompakt og tett i forsvarsspillet. De sjansene som kommer er ikke alt for store og begge keeperne tar veldig mye fast og slipper få returer. Ane Øvstedal er frampå med et meget hardt backhandskudd, men treffer bortelagets keeper mitt i magen. Tolv minutter ut i perioden åpner Madeleine Tinholt Østensjø-forsvaret med en fantastisk pasning, som Henriette Peymann Grønn fra kort avstand bare støter inn bak en utspilt Østensjø keeper. Bortelaget styrer matchen, men skaper ikke all verden av store sjanser. Med et minutt igjen av perioden ramler ballen ned hos Josefine Wike, hun gjør ingen feil og utligner til 1-1 med et distinkt skudd. Under halvminuttet senere skyter Wike igjen, ballen treffer en Gjelleråsen-spiller og ender opp ute ved vantet hos Ada Bergersen, som ser opp og plasserer inn 2-1 bak Eli Næssan Linna. På 21 sekunder er matchen snudd og Østensjø kan gå til pause med ledelse.

Josefine Wike var som vanlig sentral for Østensjø i dagens kamp, og noterte seg for både mål og assist. Foto: Petter Alexandersen

I andre periode skal matchen åpne seg litt mer, etter halvannet minutt er vi like langt. Nora-Eline Strøm Besserudhagen vinner ballen i rundvantet, først holder hun på den så laget får flyttet etter, før hun tar den med seg bak mål og spiller en pasning inn foran mål til Mari Kristiansen, som setter 2-2 fra kort distanse. Hjemmelaget tar på nytt ledelsen etter litt mer enn halvspilt kamp når Anette Fjeld er våken og snapper ballen, alene med Eli Næssan Linna gjør hun som hun gjorde i Høyenhall i helgen, runder keeper før hun enkelt setter 3-2. Gjelleråsen presser på litt mer og alt etter snaut tre minutter får de igjen for det når Nora Milly Bangsund dytter ballen ut på siden til Ingrid Hoem som utligner til 3-3. Bare minuttet senere slår Mari Kristiansen en helt fantastisk pasning til Peymann Grønn som fra en meters hold bare skal dytte den inn i det åpne målet, men Julie Rostad slenger ut beinet og klarer på mesterlig vis å avverge scoring. Fantastisk redning av Rostad som har blitt utespiller i det siste, men i dag tok på seg keeper-drakta da Camilla Sandberg var syk. Perioden ebber ut uten at alt for mye skjer, dommerne har en meget fin list og full kontroll på matchen, sjeldent man ser at så få spillere er framme og spør om ting eller klager på noe.

Gjelleråsens Nora Milly Bangsund sliter seg løs på siden og setter seiersmålet mot Østensjø. Foto: Petter Alexandersen

Fra start i tredje periode blir litt mer ta å føle på igjen. Begge lag har sine sjanser, men keeperne tar det lille som treffer mål enkelt. Østensjø får etablert en del angrepsspill de første minuttene og pressa bortelaget litt lavere i banen, men skuddene treffer dessverre ikke mål for hjemmelaget sin del. Med åtte minutter igjen skal matchen avgjøres. Dagens beste for bortelaget Bangsund får en pasning i rundvant og gjør alt selv når hun tar den med seg opp, buer inn og setter 3-4 scoringen bak en ellers god Rostad. Gjelleråsen skal ha stor ros for hvordan de spiller av kampen etter scoringen. Rolige med ball, lar ballen gjøre jobben, tar gode valg og tørr å spille seg ut av trange situasjoner i stedet for å bare slå unna. Det gjør det ekstremt frustrende for hjemmelaget og jage mye uten å få tak i ballen. Gjelleråsen tar tre ekstremt viktige poeng i jakten på sluttspillplass. Alt i alt vinner Gjelleråsen fortjent, men det er et Østensjø-lag som er på framgang og spillemessig har heva seg. I dag er de nære å spille seg til et poeng, ikke kontre til seg et, stor forskjell på de to.

Etter kamp ble hjemmelagets veteran Anne Wike hedret for alt hun gjort for laget, klubben og J19-laget i klubben de siste ti årene, meget velfortjent.

Østensjø-Gjelleråsen 3-4 (2-1,1-2,0-1)