Nor 92 ligger sist i eliteserien for menn, men nå er det klart at man beholder plassen. Foto: Kent Henriksen

Ingen lag rykker ned fra eliteseriene i år

Norges Bandyforbund har kommet med avklaring gjeldende inneværende sesong, der det også er klart at ingen av eliteserielagene rykker ned.


Da 1.divisjon ikke er gjennomførbart er det ingen klubber som er kvalifiserte for opprykk gjennom normal aktivitet. Det betyr at klubbene i eliteserien slipper å grue seg for å havne nest sist eller sist i eliteserien, og risikere å rykke ned. Det er fortsatt svært usikkert om avviklingen av eliteseriene lar seg gjennomføre, og blir seriene kansellert vil lagene rangeres etter serien er halvspilt på gjennomsnittlig poeng og målscore. 

På herresiden er det også bestemt at samme klubber som ifjor kvalifiserte seg til kvalifiseringen får muligheten å kjempe om en ledig plass i eliteserien, i det som blir en «nødkvalifisering» 9-11. april. 

Ingen lag rykker ned fra eliteserien for kvinner, og der er det også ledig plass, og nå tilbys klubbene som er påmeldt i 1.divisjonene rundt om en mulighet å ta seg til landets øverste divisjon, under forutsetning at de oppfyller klubblisenskravene. 

En plass står på spill i det som heter «nødkvalifisering» hvis det lar seg gjennomføre i april. 

Les mer om dagens avklaringer fra NBF her