Tunet har vist gode takter i det siste og seiler opp som en stor gullkandidat.

– Det er en spiller som har dominert stort i år

Vår ekspert Petter Alexandersen har oppsummert høsten i eliteserien for kvinner, og ser en positiv utvikling bland lagene på nedre halvdel og lar seg imponeres av en av seriens yngste spillere.


Eliteserien for kvinner er drøyt halvveis og vår ekspert Petter Alexandersen har oppsummert hvordan lagene har gjort det så langt. Vi starter på nedre halvdel der vi finner Sveiva, Gjelleråsen og Sarpsborg.
–Det er litt som ventet der, veldig jevnt og alle lagene har hatt en veldig positiv utvikling som er  gledelig se, sier Alexandersen til Innebandyvisen. 

Helt på bunn finner vi Sarpsborg, som bare vunnet en av de ti første kampene, det er allikevel noen lyspunkter for østfoldingene som mistet flere nøkkelspillere før sesongen. 
– I Sarpsborg har de nye svenskene vist de hever laget og de norske utvikler seg uke for uke. Fin framgang og helt annet lag man så siste kamp før jul enn de første serierundene. God utvikling og flere unge norske som viser de er store talenter, som Sarpsborg kan bygge videre på. 

Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen følger eliteserien for kvinner med argusøyne. Foto: Rune Halvorsen

Gjelleråsen har vært en frisk pust i høst, og begynner å finne seg tilrette i eliteserien. 
– Mangel på effektivitet er vel den store utfordringa halvveis i sesongen, og har alt kosta de noen poeng. Blitt betydelig bedre som lag, men sliter den siste tredjedelen og trenger alt for mange sjanser for å få kula i mål. Er mer effektivt Gjelleråsen-lag tar fort poeng mot et topp tre-lag på nyåret.   

Sveiva har startet på en generasjonsveksling, og resultatene har svinget litt så langt for storklubben.
– Sveiva litt opp og ned i prestasjoner som er naturlig med en del unge uten alt for mye eliteerfaring. Sterk seier mot Monolitten som fort er tre poeng som avgjør mye rundt den viktige fjerdeplassen. Bertine Aas Hansen har vist hun kan levere også uten Petra Weiss ved sin side. Hun blir  ekstremt viktig etter nyttår skal Sveiva ta den viktige fjerdeplassen.   

– Vært i en egen klasse
På den øvre halvdelen finner vi Monolitten, Tunet og Grei som vært i en egen klasse. Der har Monolitten slitt med å finne rytmen, og ligger på tredjeplass, åtte poeng bak Tunet.
– Monolitten er ikke helt der man forventa de, gjør en bra match i Høyenhallen, men dalende form etter det. Nå har Petra Weiss gitt seg, så vi får se hvordan effekt det har på nyåret.  Variert mye, så stabiliteten må opp skal man ta seg til NM-finale som er det store målet i år.    

Grei hadde en god sesong i fjor, og har imponert så langt også denne sesongen. Foto: Kent Henriksen

Helt i toppen er det meget jevnt, og bare to poeng skiller mellom Grei og Tunet, der sistnevnte har en hengekamp mot Monolitten på nyåret. 
– Rutinerte Grei var meget solide lenge og slo lagene under seg enkelt. Gjør en meget sterk match mot Tunet i Apaløkka, men i Høyenhall var Tunet mange hakk bedre og Grei må ha dagen og være effektive skal de slå Tunet. En poeng skiller lagene om Tunet vinner sin hengekamp mot Monolitten  så vi får nok en jevn serie helt inn der siste seriekamp i Høyenhall, som fort kan avgjøre alt. 

Tunet ligger på andreplass, men kan med seier i hengekampen mot Monolitten klatre til topps. Etter en litt rufsete start viste de styrke i den tidligere seriefinalen mot Grei forleden. 
– Lagmaskineriet Tunet trengte noen kamper for å komme i gang skikkelig etter kun en treningskamp før sesongstart, men har vist i det siste at de har et nivå inne som ingen andre har, og at fem fellesøkter i uka lønner seg. Har et tempo i spillet sitt som ingen andre matcher.  Mot Grei i Høyenhallen er de best i alt, og når Grei kom på noen kontringer viste Maiken Ellis at de også har seriens klart beste keeper lengst bak. Tror vi får se et Tunet lag som bare blir bedre og bedre utover, som skal bli særdeles vanskelige å slå. 

Line Trandum Terjesen har vært eliteseriens beste spiller i høst. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Har imponert stort
Det har vært noen overraskende resultater så langt, men Alexandersen trekker frem en kamp litt ekstra da han oppsummerer høsten. 
– De fleste vil nok si Sveiva sin seier mot Monolitten er den mest overraskende, selv om Monolitten hadde flere sentrale i karantene. 

Den som ligger best an til å bli årets spiller så langt i sesongen, har hatt en eventyrlig sesong, og leder også både mål, assist og poengstatistikken etter ni kamper, og det med god margin.
– Enkelt valg tross av at  hun bare er 17 år. Line Trandum Terjesen har imponert stort og vist enorm stabilitet tross sin unge alder. Fantastisk bra fysikk, blikk, spilleforståelse og hun har dominert stort i de fleste matcher.  Spilte i to av tre rekker i 40 minutter mot Grei uten noe som helst problem. Var overalt på banen til enhver tid. Hadde hun fått lov å debutere, hadde hun spilt på to rekker på A-landslaget, det er jeg overbevist om, avslutter Alexandersen.  

Helgen 9-10. januar starter eliteserien for kvinner igjen.