Innebandyavisens ekspert følger med på de norske spillerne i SSL og oppsummerer første halvdel av sesongen.

De norske spillerne har imponert så langt

SSL er drøyt halvspilt og vi oppsummerer de norske spillernes fremfart i verdens aller beste liga.


Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen følger godt med på de norske spillerne i verdens beste liga SSL, en sesong som har vært litt spesiell så langt.
– Det har vært en sesong litt preget av Covid-19, og flere utsatte kamper. En sesong der Sirius overrasker stort i toppen,og Malmö som sjokkerende ligger på nedrykksplass, sier Alexandersen.

Karen Farnes er tilbake i SSL etter en sesong i Sveits. Foto: Peter Bohlin

Endre har inntatt tredjeplassen i SSL, men kan overta serieledelsen med seier i sine to hengekamper. Karen Farnes returnerte til Gotland etter en sesong i Sveits, og tilbake i Endre har det blitt 11 kamper og to poeng (1+1) for trønderen.
– Karen har vært mye inn og ute av laget, spiller på alle posisjoner og takler det på en gode måte. Alltid topp innsats, få passningsfeil, trygg i oppspillet og dekker som alltid mye skudd. Lagspiller med stor L. Overrasker meg at hun ikke spilt mer back i tredjerekka mot topplagene.  

Thea Ekholt har fått stor tillit mellom stolpene i Endre i høst. Foto: Peter Bohlin

Thea Ekholt slet med en skade i starten av sesongen, men har overbevist utover sesongen og har hatt en redningsprosent på 78,8% på syv starter så langt. 
– Spilte ikke de tre første matchene grunnet en strekkskade nære sesongstart, men har spilt seg enormt opp etter det og blitt førstevalget for Endre. Vært god når hun trengt det som mest og levert gode prestasjoner mot topplagene, høyt tempo i kampene passer hun best.   

Liten tvil om at Rikke Ingebrigtsli Hansen hatt en eventyrlig høst i SSL. Foto: A.Kårhag

På fjerdeplass finner vi Pixbo, vinner de hengekampen mot Täby er det maksimalt fire poeng opp til serieleder. De har alt møtt gullfavorittene Thorengruppen to ganger. I Pixbo finner vi Rikke Ingebrigtsli Hansen, der det har blitt 17 poeng (7+10) på 13 kamper for den norske landslagsvingen.
– Hun har blitt en sentral spiller i Pixbo. Spilt i førsterekka, fått masse tillit, lever jevnt og trutt med poeng som gir en sterk 22. plass i poengligaen. Stor utvikling i det defensive og valgene offensivt. Sterk første halvdel av sesongen av Rikke.  

Tone Einstulen er kaptein og en viktig brikke i Falun. Den nyopprykka klubben ligger på en overraskende sluttspillplass så langt i sesongen. Foto: Peter Bohlin

Nyopprykkede Falun ligger på en litt overraskende sluttspillplass så langt i sesongen, der kaptein Tone Einstulen spilt 12 kamper og notert seg for fem poeng (0+5). 
– Holder fortsatt høyt høyt nivå. Kaptein med enorm rolle i laget som hun takler galant. Vist meget høyt laveste nivå, og glir enkelt forbi ledd gang på gang. Vært enormt viktig defensivt og i oppspillsfasen. Kan som resten av laget være meget fornøyd med innsatsen så langt i sesongen.  

Søndag 3. januar ruller SSL så smått i gang igjen, med kampen Jönköping mot Pixbo. Endre møter Nacka Wallenstam på bortebane, og Falun reiser opp til Umeå for å møte serielederne Thorengruppen, begge kamper spilles onsdag 6. januar. 

Tabell
1. Thorengruppen
2. Sirius
3. Endre
4. Pixbo Wallenstam
5 KAIS Mora
6. Warberg
7. Rönnby
8. Falun
9. Täby
10. Jönköping
11. Karlstad
12. Nacka Wallenstam
13. Malmö
14. Lund