Thea Ekholt vant kampen mot sine gamle lagkamerater i dagens derby. Foto: Petter Alexandersen

Hjemvenderne best i SSL-derbyet

Kalmarsund vant derbyet i SSL mot Endre i kveldens runde. Flere av Kalmarsunds spillere har en fortid hos Endre.

Kalmarsunds norske stjerner Karen Farnes og Thea Ekholt var tilbake på gamle jaktmakter i ICA Maxi Arena på Gotland i dagens derby mot Endre og Line Trandum Terjesen.

Det var Kalmarsund som stakk av med seieren i dagens «øy-derby». 625 tilskuere var på plass og fikk se hjemmelaget ta ledelsen helt på tampen av den første perioden.

Karen Farnes var på plass i sin gamle hjemmearena. Foto: Petter Alexandersen

I den andre perioden brukte gjestene fra Kalmar syv minutter på å score tre mål, og det var tidligere Endre-spilleren Sara Waktel som var involvert i det meste. Endre reduserte til 2-3 og så til at det var ordentlig nerve før den tredje perioden.

Den tredje perioden var et par minutter gammel da hjemmelaget utlignet, men i løpet av fem minutter kom det tre nye scoringer fra gjestene. Hjemmelaget reduserte to ganger, men Thea Ekholt og Kalmarsund holdt unna, og for tredje gang på like mange kamper kunne nykommere juble for seier og en foreløping tredjeplass på tabellen. Ingen av de norske spillerne noterte seg for poeng i kampen. KAMPFAKTA

Se fyldig bildegalleri lengre ned i saken.