Foto: Petter Alexandersen

Heftig sommer for lagene i eliteserien for kvinner

Vi tar en kjapp oppsummering av bekreftede overganger og hva lagene i eliteserien for kvinner har lagt ut på sine sosiale medier så langt denne sommeren.


Det har vært en hektisk sommer for flere av lagene i eliteserien for kvinner, der flere av spillerne har skiftet beite, og flere stjernespillere har forlatt Norge for å prøve lykken i verdens beste liga. 

Monolitten har fått inn ny hovedtrener i Victor Ekestubbe fra Bækkelaget og den meget gode backen Sanja Johansson fra Østensjø. Laget har lagt ut på Instagram at de har re-signert Vanilla Persgren, Fanny Westheim Kolstad, Andrea Gulbrandsen, Lise Bersmo, Alice Clausen, Julie Noer, Eira Skatt Gillebo og kaptein Rannei Kaasa. 

 Stavanger har så hatt en meget solid silly-season. Robert Jensen har kommet inn som ny hovedtrener. Maja Brodin er en enorm signering fra Sirius som rykket ned fra SSL. Sandra Nilsson kommer fra Dalen og Alva Holm fra Falun sitt utviklingslag. I tillegg har de henta U19 -meriterte Mathea Linna fra Gjelleråsen, landslagsaktuelle Silje Karlsen Auestad fra Lindås, to lokale ungjenter i Nathalie Gamborg fra Sunde og Selesta Tollaksen fra Brodd og Lærke Hansen født 2006, som har spilt med gutta i Hommersåk. Ut forsvinner en hel rekke spillere. Årets spiller i eliteserien Rebecka Åblad skal til Lund i SSL. Ellers blir Anette Forsgren, Marte Sunde, Merethe Hovland, Nina Vågen, Benedicte Smith og Camilla Svimbil borte av ulike grunner. At det blir fly og ikke buss til Østlandet i år kan kanskje gjøre at enkelte henger seg på igjen når tidsbruken til bortekamper blir betydelig kortet ned. 

Har vervet finsk verdensmester
Østensjø har i likhet med Stavanger hatt en meget sterk silly season så langt og de to med finsk pass og en estisk landslagspiller skiller seg mest ut. Aino Juntunen kommer fra Fb Factor, målvakt Minnie Heininen fra FBC Loisto og Piret Puidak kommer fra Eesti Maulikool. 

 I tillegg har de hentet poengplukkeren i fra første divisjon Maren Rath fra Vålerenga, den unge lovende keeperen Eline Brogård-Olsen fra Sarpsborg og Ull/Kisa sin poengplukker Trine Solheim. Sanja Johansson forsvinner til Monolitten og trener Robert Jensen til Stavanger. 

Klubben har på Instagram lagt ut at de har re-signert: Emilie Broch Eliassen, Josefine Wike, Ada Bergersen, Maren Jacobsen Raanes,Helin Aydin, Huyen Nguyen Mørk, Nisrin El-Mahjoubi, Mette Sagsveen og Miriam Grønvold. 

Stille på Stovner og Nittedal
Hos Sveiva er det meget stille ang nye spillere inn. At de har re-signert mer eller mindre hele laget og at begge trenerne skulle være med videre ble klart tidlig. Etter hva vi kjenner til er fem-seks nye spillere mer eller mindre klare, og vil bli presentert om ikke alt for lenge. Ut har Susanne Fensholt gått som la opp mitt i sesongen som gikk.  

Lengre ut i dalen er det ganske stille ang nye spillere inn hos Gjelleråsen.  Nora Elgin Engström er VM-aktuell for U19-landslaget og har kommet inn fra Tunet som den eneste nye som har blitt presentert så langt. 

De har gjort en god jobb med å re-signere sentrale spillere. Mari Kristiansen, Ingvild Meyer Sørflaten, Caroline Hicks Johnsen, Josefine Hermansen, Ingrid Hoem, Emilie Sollie-Johansen, Helene Karlstrøm og Yvonne Widerøe er alle med videre. Mathea Linna forsvinner på utlån til Stavanger. 

 

Seriemesterne har mistet flere sentrale spillere
I Tunet er det enn så lenge stille angående nye signeringer, men de har lagt ut at Sofie Kristiansen drar til Lockerud i SSL, Sandra Craig forsvinner til Chilis i Sveits, Eva Skaslien drar til Falun i Sverige og at Trine Olafsrud og Christine Eikeland Mejlbo gir seg. I tillegg har Nora Elgin Engström som fikk noen kamper på elitelaget tatt turen over til Gjelleråsen. Flere signeringer vil nok bli offentlig om ikke alt for lenge. 

Hos regjerende Norgesmester Grei er det nesten like stille som hos seriemesterne på Manglerud, men de har fått inn poengplukkeren i fra Nord Norge Johanna Ragnarsson som kommer i fra Bodø også er Hanne Winther tilbake på Østlandet og med for fullt.  

Eline Dagestad forlater som kjent Norge for spill i Lockerud i SSL. Bård Børresen forlater laget til fordel for Örnsköldsvik i Allsvenskan, og Sindre Bjerknes som kom inn på benken mot slutten av sesongen skal trene lag i en annen klubb.