– Ikke skjedd på 20 år

Thomas Strætes poengtørke og formsvikt varte i følge han selv rekordlenge, før han endelig fikk notert seg i målprotokollen og skrevet seg inn i historiebøkene.


Den siste måneden og spesielt de siste fire kampene har Thomas Stræte milepæl vært et fokus i hver eneste kamp, selv om han ikke innrømmer at det har plaget han i noen særlig grad, understreker Sleviks stjerne at det er deilig å bli kvitt fokuset på den historiske milepælen. 
– Deilig å få poenget og bli ferdig med det. Det har vært mye mas og fokus på dette, og det skal bli godt å få slippe mer av det. I de siste ukene har folk ventet at dette skulle skje. I stedet har jeg hatt to dårlige matcher og gått av banen uten poeng. Jeg tror faktisk ikke det har skjedd på 20 år at jeg har spilt to kamper på rad uten at jeg enten skårer eller har målgivende, sa Stræte til HT.no etter kampen i går. 

Rekordmannen skrøt av gårsdagens motstand Harstad som gjorde det vanskelig for østfoldingene langt ut i kampen, som Slevik til slutt vant 10-2.
– Vi fikk det tungt i dag, delvis på grunn av en uvant parkett, men også fordi Harstad spilte veldig bra i første periode og i store deler av andre periode. Det tok tid før vi skåret det første, og Harstad hang godt med helt til i slutten av andre periode. Da fikk vi nummer fire, fem og seks, og lufta gikk ut av Harstad. Men det var en tøff kamp. 

Strætes poengtørke varte i 136 minutter etter scoringen mot Sarpsborg, og det ble hele 16 Slevik-scoringer uten at 32-åringen var sist eller nest sist på scoringen. Da var det nok ekstra godt at det ble både scoring og to assist etter rekordpoengen var innkassert i går.