Kine Hedlund Eriksen var en av kampens store profiler da Grei slo Tunet etter straffer. Foto: Kent Henriksen

Grei straffet Tunet i dagens toppkamp

Grei er fortsatt serieleder etter dagens toppoppgjør i eliteserien for kvinner, etter det som ble en spennende og dramatisk kamp.

Grei starter toppoppgjøret best mot Tunet, og skaper flere gode muligheter i starten. Det er høyt tempo og underholdene mellom seriens beste lag. Første scoring kommer først etter 11. minutter da Kajsa Liljefors kriger inn ballen på egen hånd. Tunet har flere muligheter etter scoringen, og løfter spillet betraktelig. Med et par minutter igjen av perioden får Grei straffe, men Maiken Ellis redder Ida Karevolds forsøk. Kort tid etter kommer utligningen, da Julianne Tempelen Bakka scorer. Begge lag har sine muligheter på tampen, men perioden ender uavgjort.

Det er stillingskrig i starten av den andre perioden, og begge lag har sine sjanser, men ballen vil ikke inn. Begge lag kriger godt i duellene, og det er en meget underholdene kamp i Apalløkkahallen i ettermiddag med høyt tempo. Med fem minutter igjen av perioden får Tunet en spiller utvist, og etter et par forsvarsler kommer 2-1, Kine Hedlund Eriksen finner nettmaskene. Halvannet minutt etter serverer hun Martine Simonsen og hjemmelagt går opp i tomålsledelse, 3-1 i toppkampen. Grei er gode nå og Tunet slipper med skrekken, med under sekundet igjen prikker Karevold insiden av stolpen bak Ellis.

Den tredje perioden blir som de to andre, det er Grei som styrer det meste, men Tunet er farlige da de får satt hjemmelaget under press. Da Grei får en spiller utvist kommer reduseringen, Diana Isjomina scorer på gamle lagkamerater. Grei er best etter scoringen og det gir resultater, Lene Benkø ordner 4-2 fra distanse. Så ryker hun på en utvisning, og da scorer Tunets Line Trandum Terjesen da utvisningen nesten er over, assistert av Ellis. 4-3 og nå koker det. Tunet passer på å ta timeout og ut med keeperen. Det ser ikke ut å gi resultat, men med 19 sekunder igjen kommer utligningen. Marie Wolf skyter fra distanse og overlister hjemmelagets målvakt. Dermed ender det uavgjort og det blir straffekonkurranse.

Der er Grei best og vinner straffekonkurransen 3-1 og tar bonuspoenget. Scoringer av Kine Hedlund Eriksen, Martine Simonsen og Ida Karevold for Grei, Anette Marie Berg scoret for Tunet.

Grei-Tunet 5-4 (1-1,2-0,1-3)