Det ble langt tøffere for Grei mot seriejumbo Sarpsborg enn ventet. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Grei måtte slite for tre poeng mot Sarpsborg

Seriejumbo Sarpsborg ble langt fra en enkel nøtt å knekke for topplaget Grei i dagens kamp i eliteserien for kvinner.

Grei tar initiativet i kampen, og ballen smeller i tverrliggeren opp til flere ganger i åpningsperioden, men selv med et solid trøkk, klarer de ikke å få hull på byllen, eller overliste Sarpsborgs målvakt Alice Clausen som gjør en god kamp i målet. Sarpingene har et skudd i stolpen og selv om Grei har et solid trøkk, står de godt i forsvar og gjør det vanskelig for topplaget i den første perioden som ender målløst.

Alice Clausen og Sarpsborg ga Grei kamp om poengene i dag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

I den andre perioden er det gjestene som er best de første ti minuttene, før det jevner seg ut. Greis trenerteam er ikke fornøyd med kampen så langt og velger etter tolv minutter å ta timeout. Det gir et løft til hjemmelaget som er klart best de siste åtte minuttene av midtperioden. Det gir resultat, for Mari Hille Christoffersen tramper inn fra kant, og finner Martine Simonsen på motsatt side som setter 1-0 for hjemmelaget med halvannet minutt igjen til pause. Resultatet står seg og Grei går til pause med ledelse.

Sarpsborg har normalt sett slitt på parketten i Apaløkkahallen, men gjorde en god innsats mot topplaget. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Grei har et solid press i den tredje perioden, men gjestene står som tidligere i kampen godt i forsvar. Sarpingene har noen halvfarlige kontringer, og brenner en enorm mulighet med åtte minutter igjen av kampen, der hjemmelaget slipper med skrekken. Det blir litt mye nesten for gjestene nå da de jakter på utligningen, og de klarer ikke å overliste en god Marthe Borgen. Flere scoringer blir det ikke og begge lags målvakter gjør gode kamper, og blir begge belønnet med premie som sitt lags beste spillere. Med seieren går Grei opp i serieledelsen, dog med en kamp er spilt enn Tunet. KAMPFAKTA