Greåker hadde som ventet få problemer med å vinne over Sarpsborg i dagens lokaloppgjør. Foto: Kent Henriksen

Greåker med solid seier i lokaloppgjøret

Greåker hadde som ventet få problemer å slå Sarpsborg i dagens lokaloppgjør, og vant 11-5 på bortebane.

Det er temperatur fra start da Sarpsborg og Greåker barker sammen, og hjemmelaget får en gylden mulighet å ta ledelsen før det er spilt to minutter, men Sjur Ulrik Strand klarer ikke å overliste Markus Jelsnes. Det blir isteden gjestene som tar ledelsen etter fem minutter, da Martin Isnes Kvisvik får stå helt alene på bortre stang og enkelt kan ordne dagens første mål. Vondt blir verre for hjemmelaget da Greåker setter de under press og Ådne Øvereng scorer på gamle lagkamerater. Under minuttet etter smeller det igjen, Sondre Haglund ordner 3-0. Greåker presser på for flere scoringer og hjemmelaget får konsentrere seg om kontringer. Helt på tampen prikkskyter Jørgen Nordahl inn 4-0, som blir med lagene inn i garderoben.

Jørgen Nordahl var tilbake i Skjeberghallen etter overgangen til Greåker, og den landslagsaktuelle backen scoret mot gamle lagkamerater. Foto: Kent Henriksen

Det er betydelig lavere tempo i den andre perioden, og spillet bølger mer enn tidligere i kampen. Det er mange dueller, men det er lite ordnet spill, foruten de ganger Greåker sørger for å ta kontroll. Etter noen utvisninger kan Isnes Kvisvik øke gjestenes ledelse til 5-0, og det er tungt for hjemmelaget nå. Trøsten kommer da Theodor Larsen reduserer til 5-1 litt over halvveis i perioden, men da våkner gjestene igjen. Først setter Kristoffer Bakke 6-1 i overtall, før Sander Fauskanger sørger for 7-1 etter kvarteret. Fredrik Gjødalstuen brenner en mulighet på straffe minuttet senere, i en periode der Greåker har god kontroll på hjemmelaget og kan gå til pause med en solid ledelse.

Arvid Wibring Lindqvist var tilbake etter skade og den svenske stjernen scoret to ganger og assisterte til et mål for Greåker i lokaloppgjøret. Foto: Kent Henriksen

Starten av den tredje perioden er mest kamp og dueller. Finspillet uteblir og gjestene ser fornøyde ut med å seile inn tre poeng, samtidig som hjemmelaget gjør sitt for å blåse liv i kampen igjen. Det er sjansefattig til å begynne med, før det tar seg opp. 8-1 kommer i det 13. minutt, og det er starten på åtte scoringer på drøyt syv minutter. Først setter Fredrik Gjødalstuen ballen i mål under en avventende utvisning. Så reduserer Imre Ødegård-Riisbakken, før Arvid Wibring Lindqvist kontrer inn 9-2 sammen med Gjødalstuen. Rett etter Sander Fauskanger finner nettmaskene, ryker en Greåker på en utvisning, og da kan Ødegård-Riisbakken sørge for 10-3 i overtallet. Wibring Lindqvist skyter så inn 11-3, før Sarpsborg med to kjappe scoringer på tampen sørger for 11-5. Først er det Christoffer Gjødalstuen som lekent serverer Stian Torget, før han selv ordner kampens siste mål med halvminuttet igjen. Greåker vinner uten å overbevise mot et Sarpsborg-lag som slet med å få fatt på ballen i dagens oppgjør.

Sarpsborg-Greåker 5-11 (0-4,1-3,4-4)