Gjelleråsens Helene Karlstrøm scoret tre ganger og scoret også på den avgjørende straffen mot Sveiva, her i kamp mot Sarpsborg tidligere i sesongen. Foto: Kent Henriksen

Gjelleråsen straffet Sveiva i lokaloppgjøret

Helene Karlstrøm senket Sveiva i dagens lokaloppgjør, og sikret sesongens andre seier mot erkerivalen.


Det ble ikke noe revansje for Sveiva mot Gjelleråsen i ettermiddag. Gjestene ledet flere ganger, og selv om Rebecka Härnlund sørget for poengdeling etter full tid, straffet Gjelleråsen sine motstandere. 

Sveiva ledet 2-1 etter den første perioden i dagens lokaloppgjør, men i andre periode snudde Gjelleråsen på kampen, før Sveiva med to kjappe scoringer sørget for uavgjort etter midtperioden. 

I den tredje perioden var det Gjelleråsen som hadde overtaket, men hver gang de tok ledelsen utlignet Sveiva, så det var 7-7 etter full tid. 

I straffekonkurransen scoret Bertine Aas Hansen og Marte Pedersen for sine respektive lag, men etter fem straffer kunne man ikke skille på lagene. Så scoret Aas Hansen på ny, og da Linda Adolphson også scoret fortsatte straffeleggingen med bom etter bom. Først i den tiende runden kom avgjørelsen da Helene Karlstrøm scoret samtidig som Sveiva hadde bommet på sin straffe. Med seieren klatret Gjelleråsen forbi Sarpsborg tabellen, der er nå to poeng foran, men de har en kamp mer spilt enn østfoldingene. KAMPFAKTA