Emmy Ryhd på besøk i Norge for å se kampen mellom Østensjø og Gjelleråsen i vinter. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Gjelleråsen henter ung duo fra Allsvenskan

Gjelleråsen henter to svenske spillere for å forsterke laget, duoen man har hentet har erfaring fra Allsvenskan.


Emmy Ryhd og Wilma Almgren fra Fristad i Allsvenskan er klare for Gjelleråsen. Spillerne som er født i 2004 har erfaring fra spill i Allsvenskan og førstedivisjon for Borås-klubben. Ryhd gjorde ni poeng (6+3) på 11 kamper i Allsvenskan for Fristad denne sesongen før overgangen til eliteserien. Trener Robert Jensen er godt fornøyd med ny-signeringene fra den svenske klubben som begge er 19 år. 
- Vi er veldig fornøyde att vi har klart og få Emmy og Wilma på plass. Helt siden jeg kom inn i Gjelleråsen som assistent til Anton har jeg sammen med klubben jobbet for att vi skal få inn to-tre svenske jenter. Dette for att vi hele veien har ønsket mer kvalitet og bredde i trening og kamphverdag. Så att vi nå har løst dette er vi ekstremt fornøyde med og vi har fått veldig gode referanser på jentene, så vi gleder oss til att dem er på plass om en ukes tid. Jentene er unge og vi skal gi dem trygghet og tid, men det er uten tvil to spillere vi håper skal bidra til att vi kommer høyere opp i tabellen og gjør oss til ett sterkt sluttspill-lag, sier han til Innebandyavisen.

Jensen forteller at Almgren er forsvarsspiller, og Rydh er senter/løper. 
- I Emmy vill vi få en spilleren som har nese for mål, har i tillegg en fin motor og spilleforståelse. Klarer vi gi henne trygghet og rett omgivelser så er dette fint en spiller som kan produsere to-tre poeng per kamp. Wilma er en god defensiv bekk med god fysikk, pasninger og overblikk. Så hun vill være med og gi oss mer fysikk i defensiv som vi litt har savnet, samtidig blir hun viktig i vår exit av egen sone med sin overblikk og gode pasninger.

I Fristad finner vi for øvrig tidligere Tunet-spiller Klara Löfgren, og Monolittens forsvarsspiller Vanilla Persgren har tidligere spilt for klubben.