Det er mange som får sjansen å vise seg opp for landslagssjefen neste helg. Foto: Kent Henriksen

Gir spillere i Sverige fri - masse debutanter til neste helgs samling

Landslagssjef Øyvind Lunde-Bergersen har siktet innstilt på VM-kvalifiseringen i Latvia rett over jul, og har tatt ut spillere til samlingen i oktober, der det er mange debutanter.


Spillerne som spiller i den svenske ligaen har ikke spillefri under neste helgs landslagssamling, og har fått fri av landslagssjef Øyvind Lunde-Bergersen, det har gitt rom til en god del spillere som spilte U19-VM for en drøy måned siden å vise seg frem. Landslaget for kvinner har sitt neste store mål i månedsskiftet januar og februar da kvalifiseringen til VM i Singapore spilles i latviske Koceni. Innebandyavisens ekspert er fornøyd med at spillerne som har sin hverdag i nabolandet får fri, og at mange yngre spillere får sjansen å vise opp seg. 
– Å se at alle ti spillere i Sverige nå har fått fri når samlingen kræsjer med SSL- og Allsvenskan-kamper er meget gledelig, endelig gjør vi som alle andre nasjoner og tilpasser oss. Det tror jeg vi er tjent med i lengden. At mange jenter fra VM-kullet til U19 er tatt ut og var forventa, og det er veldig gøy å se at de nå får sjansen. 03/04 er et meget bra kull med masse spennende spillere. Jeg er sikker på at vi får se enkelte alt i VM-kvalen nå i januar/februar selv om troppen dit teller tre spillere mindre enn tidligere. Endelig får vi også litt solid bredde på samlinger og økt kamp om plassene, sier Alexandersen om uttaket.  

Troppen: 

Ingvild Meyer Sørflaten, Gjelleråsen
Mari Kristiansen, Gjelleråsen
Madeleine Tinholt, Gjelleråsen
Nora Milly Bangsund, Gjelleråsen
Eli Næssan Linna, Gjelleråsen
Nicoline Olsen, Grei
Eline Dagestad, Grei
Martine Simonsen, Grei
Marie Gundersen, Grei
Kine Hedlund Eriksen, Grei
Ida Karevold, Grei
Lene Benkø, Grei
Sofie Kristiansen, Tunet
Marie Wolf, Tunet
Emilie Sundnes, Tunet
Maiken Ellis, Tunet
Ina Njærheim Wiik, Tunet
Hajar Kaddouri, Tunet
Frida Hatlem Lindström, Tunet
Marte Pedersen, Tunet
Charlotte Johnsrud, Waldkirch-St.Gallen (Sveits)
Stina Lima Monsen, Stavanger
Josefine Wike, Østensjø
Ingrid Næss, Ull/Kisa
Sandra Teigen, Sveiva

Les mer om:

Landslag Norge kvinner