Først fant man smitte hos dagens gjester Falun, så oppdaget også Kalmarsund smitte i sin tropp. Dagens semifinalekamp er avlyst og det råder fullt kaos. Foto: Peter Bohlin

Fullt kaos da begge lag testet positivt

Først meldte Falun at de hadde fått påvist smitte i laget og var nødt å snu bussen, og melde walk over i kveldens semifinale. Nå er det klart at også Kalmarsund har smittede spillere, og full kaos råder.


På vei til dagens bortekamp mot Kalmarsund fikk flere spillere i Faluns tropp påvist smitte av Covid-19 og måtte melde walk over i kveldens femte oppgjør i semifinalen mot Kalmarsund der Falun leder 3-1 i kamper. Dermed forsvant sjansen til å sikre seg finalebillett trodde man, helt til saken tok en ny vending. Kalmarsund har nemlig også spillere som testet positivt og også de må melde walk over i dagens oppgjør. 

Rasmus Enström og Falun måtte snu bussen på vei mot dagens kamp etter påvist smitte i troppen. Foto: Peter Bohlin

Full kaos og usikkerhet rundt reglene med andre ord. Grunnet at finalen spilles denne måneden er det begrenset med tid å gjennomføre semifinalene og da er plutselig Falun laget som er klart for finale om begge lag må belage seg på karantener. 

Klubbene og forbundet møttes klokken 15.00 for å finne en løsning på problemstillingen, og etterhvert kom det også informasjon. Matchserien blir satt på pause og partene skal prøve å finne en løsning skriver det svenske forbundet i en melding publisert klokken 17.26. 
– Alle parter har en positiv holdning i en kompleks situasjon der det finnes mange faktorer og interesser å ta hensyn til. Partene kan ikke direkte presentere en plan, uten trenger tid for å eventuelt finne en løsning som blir det beste ut fra et helhetsperspektiv for svensk innebandy og Svenska Superligan, skriver forbundet på sine nettsider i kveld. 

Begge klubber har signalisert at de ønsker å spille ferdig semifinalene, og ikke gå videre til finale etter en "skrivebordsavgjørelse".