Fredrikstad kunne juble for sesongens første trepoenger da de slo Sveiva i kveld. Foto: Kent Henriksen

Fredrikstad tok sesongens første seier - sikret seier med sekunder igjen

Sveiva var storfavoritter mot Fredrikstad som lå på sisteplass foran dagens kamp, men et skadeskutt Stovner-lag klarte ikke å innfri forventningene.

Fredrikstad hadde ikke tenkt å legge seg bakpå mot Sveiva i dag, og var fullt på høyde med Stovner-laget som ligger på en fjerdeplass på tabellen. Peder Olin Eide sendte gjestene i ledelsen før Jesper Pedersen utlignet. Stian Nilsen ga gjestene ledelsen på nytt, men igjen utlignet hjemmelaget, denne gang ved Marcus Gustafsson.

I den andre perioden var Pedersen frempå igjen, og nå trodde nok de 83 fremmøtte i Rommenhallen på en hjemmeseier. Fredrikstads Ola-Thomas Haglund ville det annerledes og utlignet halvveis i perioden. Brage Harby som er på vei tilbake etter skadetrøbbel sendte hjemmelaget i føringen nok en gang etter kvarteret, men Jørgen Sjolte og Vegard Handelsby sørget for at gjestene ledet til den andre pausen.

Vondt ble verre for Sveiva da Fredrikstads veteran Stein Morten Johansen sørget for tomålsledelse halvannet minutt inn i perioden. Hjemmelaget kjempet og sleit for å få det å løsne, men østfoldingene sto godt imot. Først i det niende minutt kom reduseringen, signert Christoffer Øistad. Sveiva presset på og med minuttet igjen kom utligningen, nok en gang var det Øistad som var sist på ballen. Da de fleste ventet på straffekonkurranse, eller kanskje til og med en scoring til for hjemmelaget sørget Handelsby for at det ble et mirakel i Rommenhallen. Med fem sekunder igjen satte han dit 7-6 og Fredrikstad kunne juble for sesongens aller første seier. KAMPFAKTA