Liga Garklava ble matchvinner mot sin gamle klubb Sveiva da Gjelleråsen snudde og vant dagens lokaloppgjør. Foto: Andreas Kristoffer Berge

For et vanvittig drama det ble i Lihallen!

Det ble som tidligere i sesongen svært spennende da Gjelleråsen og Sveiva barket sammen i kveldens lokaloppgjør.

Sveiva fikk en drømmestart på lokaloppgjøret da Rebecka Härnlund overlister Eli Næssan Linna. Gjelleråsen trykker på for en utligning, men det er Sveiva som scorer også neste mål da Sara Berntzen dobler ledelsen. Fire minutter før pause reduserer Linda Adolphson gjestenes ledelse, men flere mål blir det ikke i den første perioden.
Bertine Aas Hansen så ut å bli matchvinner mot Gjelleråsen, men det ville seg ikke for Sveiva i kveld. Foto: Andreas Kristoffer Berge

I den andre perioden blir vondt verre for hjemmelaget da man lager selvmål, men igjen er Adolphson frempå og reduserer. Gleden blir kortvarig, for ni sekunder senere kan Natalie Tysland øke ledelsen på ny, og det står 2-4 på tavlen i Lihallen. Nå hagler scoringene, og Liga Garklava bruker bare halvannet minutt på å ordne en ny redusering for hjemmelaget. Gjelleråsen får sjansen i spill fem mot tre halvveis ut i perioden, men klarer ikke å omsette muligheten. Flere scoringer blir det ikke i midtperioden og lagene tusler i garderoben med Sveiva-ledelse.

Linda Adolphson scoret to ganger mot gamle lagvenninner og var en viktig bidragsyter i dagens seier. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Det blir en tøff start på den tredje perioden for Gjelleråsen, perioden er bare litt over minuttet da Tysland finner nettmaskene for andre gang i kveld. Gjelleråsen gir seg ikke og trykker på for en redusering, og det gir resultat. Mari Kristiansen setter 4-5 og gjør det spennende. Det blir ikke mindre spennende av at Gjelleråsen får straffe, men Madeleine Holte Tinholt klarer ikke å overliste Alva Kloster. Tinholt revansjerer seg halvveis ut i den tredje perioden, og sørger for 5-5 i målprotokollen. Så presenterer seg gjestenes storscorer. Bertine Aas Hansen får muligheten og sørger for ny Sveiva-ledelse. Hjemmelaget tar timeout og gjør en siste kraftanstrengning. Det gir resultat for med minuttet igjen setter Helene Bwiza Karlstrøm utligningen. Som et brev på posten kommer også seiersmålet 16 sekunder senere da Garklava for andre gang i kampen scorer, og det er 7-6. Sveiva tar timeout men det hjelper ikke, hjemmelaget fullfører en fantastisk snuoperasjon og vinner for tredje gang denne sesongen mot erkerivalen. KAMPFAKTA