SM-finalene splittes og spilles på to ulike datoer. Foto: Per Wiklund

Flytter finale og deler opp festen i Sverige

Det blir ingen finalefest tradisjonen tro i Sverige, men isteden to finalefester etter at man bestemt å flytte herrefinalen.


Grunnet smitteutbruddet i en av herresemifinalene har man blitt enige om å flytte herrefinalen frem en uke i Sverige. Damefinalen der Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo skal bryne seg på forhåndsfavorittene Team Thorengruppen går som planlagt lørdag 24. april klokken 15.15. 

Herrefinalen flyttes en uke, til 2. mai klokken 15.15. Begge kampene vises på lineær TV (SVT) og på sportplattformen SportExpressen Play. 

Falun leder semifinaleserien med 3-1 i kamper over Kalmarsund, og det er nå bestemt at man spiller to kamper i Kalmar den 27. og eventuelt 28. april om det trengs. Vinner Kalmarsund begge kamper og tvinger frem en syvende og avgjørende kamp går den i Falun 30. april. Vinneren møter Storvreta i finale den 2. mai. Alle involverte parter har jobbet for å nå en god løsning. 
– Alle berørte parter har dratt i samme retning for at dette skulle kunne bli en realitet, noe som gleder oss veldig. Vi er bestemt på å gjøre alt vi kan for å avslutte sesongen på banen og da var dette en god løsning, sier SSLs VD Jörgen Lindgren i en pressemelding.