Gustav Franzon scoret syv(!) ganger i dagens kamp, godt assistert av Thomas Stræte. Foto: Kent Henriksen

Firma Franzon og Stræte dominerte

Slevik tok sin andre strake seier for sesongen da Harstad ble veid for lett og sendt hjem med tap i bagasjen. Mye takket være duoen Gustav Franzon og Thomas Stræte.

Slevik har en stor mulighet før det er spilt minuttet, men dagens gjester Harstad slipper med skrekken. Så ryker gjestene på en utvisning like etter, og perioden er et par minutter gammel da Thomas Stræte sender hjemmelaget opp i føringen i overtall. Slevik er i dytten og Robert Karlsson dobler ledelsen 38 sekunder senere. Slevik har god kontroll på oppgjøret, og 3-0 setter Gustav Franzon inn i det niende minutt. Slevik har de fleste sjansene, men da Toms Kirmuzs endelig får en mulighet etter 11 minutter får Harstad inn en redusering. Hjemmelaget fortsetter å trykke på og virker ha funnet selvtilliten etter gårsdagens seier. Harstad sliter med å få fart på sakene, og har mer enn nok med å forsvare seg for øyeblikket. Stræte setter opp Franzon etter kvarteret og svensken scorer enkelt. Harstad reduserer halvannet minutt etter da Arnijs Kuratniks gjør det på egen hånd. Gleden blir kortvarig for Stræte setter opp Franzon på nytt, og 5-2 i Gressvikhallen. Stræte og Franzon fortsetter å dominere, for med halvminuttet igjen av perioden sitter 6-2, nok en gang Franzon med scoringen assistert av Slevik-legenden og hjemmelaget kan gå til pause med en solid ledelse.

Det ble en tung dag for Harstad og Panu Kotilainen, her i duell med Marcus By. Foto: Kent Henriksen

Det er litt daft tempo i starten av den andre perioden, og det passer gjestene bra som får ha ballen i litt mer ro. Harstad har mye ball men det skjer veldig lite fremover. Fem minutter ut i perioden finner Stræte svenske Franzon og for femte gang sitter ballen i nettet. Like etter ordner Karlsson 8-2 da han scorer på en retur. Det er liten tvil om at det er Sleviks kamp, og hjemmelaget gjør stort som de vil med til tider svimle gjester. Harstad er litt bedre med en stund, men Daniel Pereira Arnesen smeller ballen i noten etter 13 minutter og øker Sleviks ledelse. Spillet bølger litt frem og tilbake en stund, og da kan Slevik vise sin farlighet på kontringer. Firma Franzon og Stræte er ikke ferdig, og med en norsk playmaker i spillehumør kan svensken enkelt sette sitt sjette for dagen. Duoen har på ingen måte tenkt å slutte produksjonen av scoringer, og Franzon scorer mål nummer syv i overtall halvminuttet senere. Flere scoringer blir det ikke i midtperioden og Slevik kan gå til pause med 11-2 ledelse.

Thomas Stræte var i spillehumør og playmakeren notert seg for ni(!) poeng i kampen, med to scoringer og syv assist. Foto: Kent Henriksen

Det er noen tøffe dueller i starten av perioden, for Harstad har lyst å få krympet avstanden i protokollen. Slevik våkner til liv og Stræte gjør det på egen på hånd etter fire minutter, og øker hjemmelagets ledelse. Slevik har en ganske enkel oppgave å forsvare seg mot sine motstandere fra nord, for balltempoet fra gjestene er lavt og det er mest en og en som går i angrep. Da de endelig kombinerer blir det scoring med en gang, nok en gang er det Kirmuzs som er sist på ballen. Harstad fortsetter å presse på for scoringer, men da får Slevik sjansen å kontre og Pereira Arnesen noterer seg for sitt andre mål for dagen etter ni minutter av den tredje perioden. Hjemmelaget tar timeout etter scoringen og gjør forandringer på laget. Tempoet i kampen dabber av og det passer gjestene godt. Mika Heikurainen reduserer til 13-4 med syv minutter igjen av kampen, og samme mann er frempå noen minutter etter da han våkent setter en retur med backhand. Harstad trives i det lave tempoet og 13-6 kommer med to minutter igjen av perioden, da Panu Kotilainen finner Arnijs Kuratniks som smeller ballen inn på tennis. Harstad får muligheten i overtall helt på tampen, og da kan Kotilainen smelle inn 13-7 og fastsette sluttresultatet i kampen.

Slevik-Harstad 13-7 (6-2,5-0,2-5)