Matilda Sjödin spilte mot gamle lagvenninner i gårsdagens kamp i SSL. Foto: Petter Alexandersen

Fikk trøbbel mot Täby i helgens andre kamp

Det ble tøft for Kalmarsund mot Täby på bortebane i SSL søndag.

Thea Ekholt starter i mål og Karen Farnes starter som vanlig som back i andrerekka. Emma Fagerhøi er dessverre fortsatt ute etter overtråkket mot Sirius for noen uker siden. Hos Täby finner vi den norske herrelandslagstreneren Richard Wellsmo som er hovedtrener der.

Thea Ekholt vartet opp med flere gode redninger men kunne ikke forhindre at det ble stortap mot Täby. Foto: Petter Alexandersen

Allerede tre minutter ut i matchen skulle vi få en smakebit på at Julia Croneld virkelig er i form, da hun dunker inn en vanvittig volley som helt riktig blir annullert for høy kølle. Syv minutter senere kommer i stedet scoringen da Lisa Carlsson slår en fin tvers og Julia dunker den opp i nettaket bak en sjanseløs Thea Ekholt i Kalmarsundburet. Ti minutter ut i perioden drar Ekholt fram en fantastisk redning etter nok en tvers over pasning fra hjemmelaget. Et par minutter senere utligner bortelaget til 1-1 da Frida Hellgren finner Moa Tschöp som scorer mot gamle lagvenninner.  Med to minutter igjen av perioden tar Täby fortjent ledelsen når de etter en kontring får lurt inn kula og 2-1 er et faktum. Pasningen kommer fra Julia Croneld og  målscorer er førsterekkespiller fra Sveriges gull-lag i U19-VM i september Moa Dynefalk. Lagene går til pause på 2-1.

Det var Täby som kunne juble for storseier i søndagens oppgjør mot Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode starter med at Kalmarsund drar på seg en utvisning, men det undertallsspillet rir de av relativt greit mot seriens beste lag i overtall. Fem minutter ut i perioden kommer hjemmelaget tre mot en der Carlsson spiller tvers til Dynefalk som spiller en ny tvers til Croneld som på bakre stang enkelt kan sette 3-1 til Täby. Bortelaget skaper svært lite sjanser og skudd på mål. Når skuddene først kommer har Täby sin keeper fri sikt og ikke noe som helst problem med å ta seg av de.

Det ble en tung dag på jobb for Karen Farnes og Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Tredje periode starter med at en Täby spiller får stå fullstendig alene på bakre stang, men fra en meters hold klarer hun utrolig nok og måke den langt over mål. De neste minuttene må Ekholt dra frem et par virkelig solide redninger da hjemmelaget viser fram elegant pasningsspill. Täby har god kontroll på matchen og 4-1 kommer fra Croneld etter at  Carlsson finner hun fra rundvant. Matilda Sjödin får så en kjempe sjanse på volley etter fint Kalmarsund spill, men i stedet for 4-2 og litt nerve i matchen kommer i stedet 5-1 med snaut tre minutter igjen av matchen når Croneld gjør sitt femte poeng av fem mulige når hun finner Dynefalk som enkelt kan sette den i tomt bur. Under et minutt senere viser Vilma De Gysser at hun kan mer enn å skyte ekstremt hardt i krysset når hun fra egen halvdel løfter inn 6-1 i tomt mål etter pasning fra en for dagen meget god Carolina Myrvoll. LCarlsson vil ikke være noe dårligere enn De Gysser og i spill fire mot seks setter hun dagens syvende scoring og den tredje på rad for Täby i tomt mål. Med åtte sekunder igjen kommer dagens siste scoring når Karolína Suchá kommer alene med Ekholt.

Det var tøffe dueller i gårsdagens SSL-kamp mellom Täby og Kalmarsund, her er Lisa Carlsson og Ida Samuelsson i duell. Foto: Petter Alexandersen

At Kalmarsund har ti skudd på mål i dag sier sitt og at det er ti skudd føles nesten litt snilt tellt i tillegg. Dette er en match som må gå fortest mulig i glemmeboka. Defensivt er det helt okei i 55 minutter, men offensivt skjer det i dag nesten ingenting. Täby er best i alt på banen i dag, og utenfor banen skal de å ha skryt for å være den klubben av de ti som jeg har besøkt denne SSL-sesongen som har tatt meg best i mot, da de stilte med både mat og drikke, tommel opp der.

Den norske landslagstreneren Richard Wellsmo er hovedtrener for Täbys damlag i SSL. Foto: Petter Alexandersen

Hjemmelaget ble i dag helt klare for SM-sluttspillet. Etter at Malmø tapte mot Thorengruppen og Åkersberga tapte mot Falun skal det veldig mye til at Kalmarsund, selv med tap mot Thorengruppen og Rönnby i de to siste seriekampene ikke går til sluttspillet. Ekstremt få lag har gått rett fra opprykk til sluttspillet så det vil eventuelt være en solid prestasjon av nykommerne.

Täby-Kalmarsund 8-1 (2-1,1-0,5-0)