Anna Jakobsson ble i helgen historisk da hun som første spiller i SSL for kvinner nådde milepælen 500 scoringer. Foto: Björn Sandberg

Karen Farnes scoret to mål mot Karlstad - Anna Jakobsson nådde historisk milepæl

Karen Farnes scoret to ganger da Endre slo Karlstad med 11-1(!) søndag, i en kamp der Endre-legenden Anna Jakobsson ble historisk.


Anna Jakobsson ble den første spilleren i SSLs historie som nådde milepælen 500 scoringer. Det gjorde hun i søndagens oppgjør mot Karlstad, da veteranen som gjorde comeback i høst, fant nettmaskene fire ganger. Totalt har det nå blitt 501 scoringer og 259 assist på 373 kamper for Endre. Bare Alexander Galante Carlström på herresiden har klart det samme. Karen Farnes scoret to ganger i samme kamp, først på backhand og så på volley. Totalt har det blitt seks poeng (3+3) på 15 kamper for Farnes så langt i sesongen. Thea Ekholt ble hvilt mot Karlstad. 

Endre ligger for øyeblikket på fjerdeplass fem poeng bak serieleder Thorengruppen, som har spilt en kamp mer. 

Karen Farnes scoret to ganger da Endre slo Karlstad søndag. Foto: Peter Bohlin

Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo vant 6-3 over KAIS Mora og klatret opp på andreplass på tabellen, men den norske landslagsvingen noterte seg ikke i målprotokollen. 

For Falun gikk det tyngre, stortap mot seriens formsterkeste lag Täby. Eneste gleden i 4-13 tapet var at norske Tone Einstulen hadde assist på lagets to første mål. Totalt har det blitt ni poeng (2+7) på 17 kamper så langt i sesongen for Einstulen. Falun ligger fem poeng bak en sluttspillplass med en kamp mere spilt per dags dato.