Falun kunne juble for sitt sjette SM-gull da de slo Storvreta i dagens finale. Foto: Svensk Innebandy

Falun overrasket og vant dagens finale

Falun overrasket de fleste og vant dagens SM-finale mot Storvreta, i det som ble en spennende og underholdende finalekamp.

Det er to kamprustne lag som starter kampen, og spillet bølger frem og tilbake. Underholdende for TV-publikummet får se begge lag spille med høyt tempo og masse vilje. Alexander Galante Carlström blir første målscorer da Storvreta slurver med et bytt i det tiende minuttet. Ingenting legges imellom i oppgjøret mellom Sveriges to beste klubber, og det smeller godt i alle dueller. Etter 12 minutter får endelig Storvreta litt orden på spillet, og da er målkongen Albin Sjögren frempå og setter 1-1. Nå er Storvreta i dytten og med fire minutter igjen av perioden dunker Filip Eriksson inn ballen fra god posisjon. Uppsala-klubben har tatt over kampen, og Falun er litt heldige som ikke ligger under med mer da lagene går til pause.

Stortalentet Filip Eriksson scoret i sin første finale for Storvreta, men det holdt ikke mot Falun. Foto: Svensk Innebandy

I midtperioden er det Galante Carlström som ordner 2-2 etter fem minutter, etter forspill av kompisen Rasmus Enström da Falun kontrer. Storvreta trykker på og det gir Falun muligheten å ligge og kontre, og det gir de sortkledde en del gode muligheter. Det er nære flere ganger før Galante Carlström får god plass på siden, han sender ballen uselvisk videre til Johan Samuelsson som får en enkel jobb å sette Faluns tredje mål og gi laget ledelsen igjen i det niende minutt. Det er herlige dueller i Gavlehovshallen, og det er liten tvil om at det er to lag som ønsker å vinne dagens kamp. Etter kvarteret viser Falun på nytt sine gode kvaliteter i kontringsfasen. Victor Wettergren starter angrepet og avslutter det selv etter fine kombinasjoner. Falun gjør det vanskelig for Uppsala-laget og kjemper hardt i forsvarsspillet, det gjør at det ikke blir noen flere scoringer i den andre perioden som Falun vinner 3-0.

Alexander Galante Carlström er en mann for de store anledninger og viste det i dagens SM-finale. Foto: Svensk Innebandy

Kan Storvreta snu resultatet i den tredje perioden? Begge lag har muligheter i starten av perioden, i det som er en åpen og underholdende kamp. Det er stillingkrig og begge lag fortsetter å trykke til i hver eneste duell, uansett hvor det er på banen. Halvveis i perioden får Enström muligheten i favorittposisjonen og han overlister Viktor Klintsten som virkelig har fått jobbe hardt i Storvretas mål. Rett etterpå har Omar Aldeeb fri bane mot Klintstens mål, men sistnevnte stenger igjen. Med fem minutter igjen slurver Enström, og da får Mattias Samuelsson åpent mål etter Erikssons flotte pass, og håp for Storvreta. Tre minutter igjen og timeout fra Storvreta som er desperate. Emil Lilja som måtte hoppe inn da stjernemålvakt Johan Rehn måtte kaste inn håndkleet storspiller i Faluns mål. Storvreta klarer ikke å score og Falun kan juble for SM-gull, etter en meget god innsats i finalen. Det sjette gullet til Falun, som dermed tangerer Storvretas rekord.

Storvreta-Falun 3-5 (1-1, 0-3,1-1)