2.div: Fagerstrand fikk det tøft mot det gamle eliteserielaget

Fagerstrand sjokkåpnet mot Sagene og det var jevnt i periode, før det gamle eliteserielaget våknet til live og viste klasse.

Det var duket for topp mot bunn i herrenes andre divisjon da Sagene tok i mot Fagerstrand. Lagene møttes så sent som lørdag og da vant Sagene 10-4. Bortelaget skal få en drømmestart på matchen når Joakim Haugen Udnæs sender av gårde et skudd fra midtbanen som får en perfekt dupp inn i kassa. Sagene styrer matchen totalt og etter fire skudd på dagens beste Fagerstrand spiller Julie  Egsæter skal det femte sitte når tidligere eliteseriespiller Aksel Dahl Eriksen skyter via Ola Sætrang sin kølla og i mål, utakbart for keeper. Sagene fortsetter trykket og Egsæter tvinges til en fantastisk dobbeltredning før hun kaldt og rolig redder et par nye fine muligheter fra hjemmelaget. Fagerstrand blir spilt lave, men kommer på en kontring og får sitt andre skudd på mål mot slutten av perioden.

Inn i andre periode kommer Sagene-kaptein Bjørn Aksel Henriksen, som er tilbake etter to kampers karantene, etter å ha blitt psyka ut av en unggutt i Nor92 II. Sagene tar ledelsen i matchen halvannet minutt ut i perioden når Ole Martin Norum får skutt rundt beina på en back som har satt seg ned og da dekker for egen keeper. Tre minutter senere sitter 3-1 når Aksel Dahl Eriksen hamrer inn et skudd rett over beinet til gjestenes keeper. Tre minutter etter det kommer dagens fjerde Sagenescoring når Sondre Hylland setter ballen utagbart opp i det lengste hjørnet fra kort distanse. Halvveis ut i perioden kommer også 5-1 etter et kjapt frislag der Nicklas Harald avslutter med et skudd i perfekt høyde 30 centimeter over bakken. De siste ti skal det blir mer hawaii og bortelaget kommer til et par fine muligheter de og. Skudda i den andre perioden viser 14-5.

To og et halv minutt ut i den siste perioden kommer 6-1 fra kaptein Bjørn Aksel Henriksen sin kølle etter en overgang der de kom to mot en. Samme mann øker til 7-1 med et dragskudd fra høyt slott kort tid senere. Når Nicklas Harald tramper inn mellom back og løper og setter et hardt skudd i perfekt høyde i det lengste hjørnet har vi 8-1.  9-1 kommer litt over minuttet senere når Christer Pedersen avslutter i fin høyde fra slottet. Så setter Ole Martin Norum sin andre for dagen alene med keeper og vi har ti. Så kommer Fagerstrand alene med keeper uten at de klarer å få en redusering. Sagene kontrer på det, men Julie holder Sondre Hylland sitt skudd i fra slottet fast. Så drar Julie fram en fantastisk trippeltredning før det svinger litt mer fram og tilbake og bortelaget har et par fine skudd som reddes.  Med 19 sekunder igjen kommer dagens siste scoring når Ola Sætrang setter 11-1 opp i det lengste hjørnet fra kort distanse. Rett fra tekning kommer Christer Pedersen alene med Julie, men Julie viser meget bra reaksjonsevne når hun redder kjapt med høyere hånd. Sagene vinner 11-1 og står med seks seiere av seks mulige.

Keeper Julie Egsæter er igjen god og hun hadde vært blant de beste også i eliten, om hun hadde valgt å takke ja til et av mange tilbud der igjennom åra. Fantastisk keeper som imponert hver gang jeg sett hun eller spilt mot hun de siste fem sesongene. Støtt og stadig får man også meldinger fra andre spillere som spilt mot hun som lurer på hvorfor hun ikke er i eliteserien. I Sagene-garderoben etter kamp var hun også et tema og i følge tidligere elitespillerne der er hun andre divisjons beste keeper. Lurer folk hva jeg gjør i garderoben så har jeg har vært spillende trener for Sagene i flere år før jeg ga meg i fjor. Hos hjemmelaget er det de gamle eliteseriespillerne Aksel Dahl Eriksen, Ola Sætrang, Christer Pedersen og Nicklas Harald som er best i dag.