Fagerhøi scoret to i mektig snuoperasjon

Täby ledet 4-0 men to scoringer av Emma Fagerhøi var starten på en mektig snuoperasjon av Kalmarsund, og med storspill fra Thea Ekholt ble det seier.

Kalmarsund hadde søndag formiddag tatt turen til Stockholm for å møte den norske herrelandslagstreneren Richard Wellsmo sitt Täby. Som vanlig starter Thea Ekholt i mål, Emma Fagerhøi er løper i førsterekka og Karen Farnes er back i tredje. Wellsmo fikk se sitt lag stange mot forrige sesongs nykommere, men med flere gode redninger fra Ekholt var det målløst i den andre perioden.

Hjemmelagets 19 år gamle stjernesignering og nylige uttatte landslagspiller til Singapore-VM Hanna Nordstrand sørget for å sende Täby opp i ledelsen i det åttende minutt når hun får lurt ballen under beinet til Ekholt. Litt over halvveis ut i perioden får Täby muligheten med en spiller mer og for en goal vi får se. Ballen går på kryss og tvers på en touch før Julia Croneld avslutter sikkert. Ekholt er meget nære en ny enorm redning, men det er bare å ta av seg hatten for den scoringen av hjemmelaget. Julia Ulvhag og Karolína Suchá økte ledelsen til 4-0 i løpet av 12 sekunder i det attende minutt og Kalmarsund tvinges til en time-out. Da Emma Fagerhøi kommer alene med keeper og scorer med få sekunder igjen av perioden sørger hun for litt håp for gjestene før den siste perioden.

Før den siste perioden går Kalmarsund ned på to rekker og det viser seg fort at de får bedre tak på matchen. Allerede to minutter ut i den tredje perioden sørget Fagerhøi for full spenning, da hun tramper på tvers og plasserer ballen inn over beinet til Matilda Östlund Visén i det lengste hjørnet og 4-2. Etter fem minutter er det full match igjen når Ellen Gunnarsson reduserer etter en to mot en, der Alžbeta Ďuríková spiller ballen fint på tvers. Kalmarsund får så sjansen i overtall og etter et stolpeskudd og et par brente sjanser, skal utligningen til 4-4 sitte. Dominika Buczek tar et par steg inn i banen og skyter i fin høyde i det lengste hjørnet. Täby trykker på mot slutten , men noen fantastiske redninger av Ekholt sørger for at matchen går til sudden.

Straffet topplaget
3.08 ut i sudden får Täby på ny sjansen i overtall , men en god Ekholt og smarte valg med ballen gjør at Kalmarsund rir av og matchen går til straffer. Der misser først Kalmarsund før Ekholt redder med foten. Hjemmelaget mener ballen er inne, men dommerne dømmer ingen scoring. Da Matilda Sjödin setter straffe nummer to og Ekholt redder Täby sin, kan Kalmar juble for to meget sterke og viktige poeng. Kalmarsund er nå ferdig med de antatt beste lagene, og i de neste fem kampene bør det trille inn en del poeng, mot Malmö, Åkersberga, Lockerud, Mora og Lund.

Thea Ekholt gjør en fantastisk match lengst bak i dag. Emma Fagerhøi scorer to og gjør en meget solid match. Skaper sjanser, drar av spillere og leverer på meget bra nivå. Karen Farnes er enorm i matcher som denne defensivt. Enorm innsats, trygg med ball og få feil. Tre norske som får mer enn godkjent i en fantastisk lagseier.