Fagerhøi endelig tilbake - involvert i seiersmålet

Med Emma Fagerhøi tilbake på banen etter skade var det fire norske spillere i Colorama Arena da Karlstad fikk besøk av Kalmarsund.

Det var duket for et meget viktig oppgjør mellom to lag som trenger tre poeng da Karlstad tok i mot Kalmarsund Søndag ettermiddag. Thea Ekholt starter som vanlig i mål for Kalmarsund, Karen Farnes er back i tredjerekken også er det meget gledelig at Emma Fagerhøi endelig er tilbake på banen som løper i tredjerekken. Kine Hedlund Eriksen starter dagens kamp på benken.

Allerede etter 27 sekunder kommer kampen første scoring når Maja Hane spiller opp i midten der Robyn Sundman drar til på et direkteskudd som går innom en back og endrer retning som gjør det vanskelig for Thea Ekholt i Kalmarsund-målet.  Kort tid etter misser en Kalmarsund-back ballen som bakerste kvinne, men Ekholt rydder opp når Karlstad kommer alene igjennom. Karlstad starter matchen klart best og øker til 2-0 når Alexandra Terner.  Med tre minutter igjen av perioden kommer dagens første Kalmarsund mål når Patricia Forsell skyter etter at det vært en situasjon i forkant som gjør at det er flere av hjemmelagetsspillere som dekker egen keeper. 2-2 kommer med 40 sekunder igjen av perioden etter at Dominika Buczek gjort en kjempejobb med og vinne ballen. Frida Hellgren finner tvillingsøster Clara som enkelt setter den bak en sjanseløs keeper.

Andre periode starter med at bortelaget brenner et par kjempemuligheter der de regelrett misser på ballen når de skal avslutte. Misse mål straffer seg og i stedet tar Karlstad ledelsen både 3-2 og 4-2 gjennom Josefine Svarfvar. Begge mål assistert av Linnea Wallgren som gjort comeback i Karlstadtrøya. Matchen svinger fram og tilbake. Ekholt drar fram et par meget bra redninger før Kalmarsund går ned på to rekker og får mer kontroll på matchen. Både Fagerhøi og Farnes spiller etter at de gått ned på rekkene. Reduseringa til 4-3 kommer etter at Buczek fått ballen nede ved hjørnet, skjært inn og satt ballen på den første stolpen. Samme person utligner og til 4-4 med et skudd i fra slottet. Med et sekund igjen av perioden tar Karlstad på nytt ledelsen.

Den siste perioden er nesten fire minutter gammel når vi er like langt igjen etter at Clara Hellgren har plassert et smart skudd inn nede på den første stolpen etter en frislagsvariant. Under minuttet senere skal matchen avgjøres da Fagerhøi runder backen og skjærer inn foran mål. Mens Fagerhøi ender inne i målet ender ballen hos Ida Samuelsson som sender Kalmarsund i ledelsen 6-5. Dagens beste Kalmarsundspiller Buczek drar av alt og alle, men vipper ballen utafor mål alene med keeper etter kvarteret. Karlstad prøver å ta ut keeper på slutten, men i stedet viser Kalmarsund hvordan man skal spille av det siste minuttet når de holder i ballen, spiller den langt hjem, opp igjen til løperne, bak mål og nekter hjemmelaget å få tak i kula. Tre ekstremt viktige poeng blir med Kalmarsund hjem til Kalmar.

Karen Farnes jobber, sliter og viser hvor god hun er i krigematcher, en perfekt spiller å hatt med seg i VM. Thea Ekholt har flere gode redninger på viktig tidspunkt i matchen. Emma Fagerhøi gjør en kjempematch og er fantastisk i den siste perioden. Skaper flere sjanser på egenhånd, vinner baller og ligger bak 6-5 scoringen.