Foto: Petter Alexandersen

Får endelig samles igjen - her er uttaket til Polish Cup

Landslagssjef Magnus Skulstad har fått tenkt ferdig og landet på troppen han tar med seg til Polen i slutten av måneden.


Etter noen utfordrende måneder er det endelig aktivitet på U19-nivå og i slutten av måneden reiser U19-landslaget til Polen for å spille Polish Cup, der motstanderne i gruppespillet blir Finland, Polen og Tsjekkia. Landslagssjef Magnus Skulstad er glad for å få samlet troppen igjen. 
– Våre norske landslag, inkludert U19 kvinner, har vært igjennom en sommer og høst som har vært svært utfordrende. Dette er noe vi har måttet forholde oss til etter de forutsetninger som har vært lagt til grunn. Som vi kjenner til har landslagsaktivitet vært fryst, og for oss om lag har dette gjort at vi ikke har fått jobbet med det vi skal jobbe med på den måten vi ønsker å jobbe. Med dette sagt ønsker jeg å rose jentene for å være lojale i sitt eget arbeid etter de forutsetningene vi har hatt. Vi presenterer nå en tropp som vi på nåværende tidspunkt anser som sterkest til å representere Norge internasjonalt. Utgangspunktet for dette uttaket er vanskelig. Vi har ikke vært sammen som landslag siden april 2023, og legger derfor stor vekt på erfaringer og observasjoner. Vi skal opp imot tøff motstand i Polen, og vil kunne høste mye nyttig erfaring inn mot VM. Vi understreker samtidig at det er en bit frem til mai 2024, og oppfordrer med det alle utøvere som ønsker å være med videre til å jobbe beinhardt for plassen sin. Ikke minst oppfordrer vi alle som ikke er tatt med til Polen om målrettet innsats inn mot VM-uttaket, sier han i en pressemelding. 

Troppen: 
Josefine Osland Hermansen, Gjelleråsen
Sol Julia Johansen, Malmö (SWE)
Eira Skatt Gillebo, Monolitten
Maja Valestrand Gudbrandsen, Nittedal
Siri Holter, Sarpsborg
Cornelia Gustafsson, Storvreta (SWE)
Trine Einberg, Sundsvall (SWE)
Filippa Härnlund, Sveiva
Jenny Østerbø Nilsen, Sveiva
Mia Østerbø Nilsen, Sveiva
Daniella Elfstrand, Sveiva
Maya Vikbjer-Snellingen, Sveiva
Pho Rendalsvik, Sveiva
Hedda Pjaaka, Tunet
Julie Dale Enberg, Tunet
Josefine Bjercke, Tunet
Amalie Tysland, Tunet
Marit Lunde Wormstrand, Tunet
Martine Andresen, Ull/Kisa
Alvilde Pettersen Olsen, Ull/Kisa