U19-landslaget for kvinner endte på syvendeplass i VM sist uke. Foto: Kent Henriksen

– Et meget godt kull som tatt mange steg

U19-landslaget for kvinner endte på syvendeplass i verdensmesterskapet i Katowice. Innebandyavisens ekspert lot seg imponere over det norske laget.


Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen er fornøyd med det norske lagets innsats i Polen under uken som var, etter å havnet i en tøff gruppe i gruppespillet.
 – Et VM som forventa synes jeg. Dødens gruppe der alle fire lag i gruppa blir så bra som det går an  med gull, sølv, femte- og syvendeplass. Det er umulig å få tøffere gruppe enn det, så syvendeplass til syvende og sist er som forventa før mesterskapet. Vi er veldig nære mot Slovakia og da et hakk eller to opp, så et godkjent VM det her ja, sier Alexandersen. 

Norge endte på fjerdeplass i gruppespillet, men hadde muligheten både til semifinaleplass og en tredjeplass helt inn i det siste. 
– Nedturen var vel kampen mot Slovakia når den ble som den ble og man leda 5-3. 5-5 er et bra resultat, men dessverre ikke nok, sykt surt etter det. Hadde vi hatt Slovakia sitt spilleskjema med Sverige siste dagen der de hviler mange sentrale før semifinalen mot Finland dagen derpå i stedet for å ha de første dag tror jeg vi hadde spilt om femteplassen i stedet for syvendeplassen. Marginer er avgjørende og dessverre en forskjell på to plasser. 

Selv om det var tøft var det også en del oppturer og positive inntrykk i Polen. 
– Oppturene er vel 0-3 til 5-3 mot Slovakia, og andre perioden mot Tsjekkia som sitter mest igjen. Latvia og Ungarn er lag vi skal slå greit sånn de viste seg å være, og det gjør vi også. Ingen problemer med de to tross at vi kommer fra tre tøffe matcher, der vi styrer lite av spillet til det å styre alt mot de to. Må å si at det vært en gjeng der samhold, miljøet og humøret har imponert veldig. Det merkes både på flyet begge veier, i hallen, før og etter kamp og på hotellet det. Masse jenter med gode ferdigheter, bra fysikk, bra mentalitet og en bra framtid foran seg. Et meget bra kull som tatt mange steg de siste åra. Tror fort at åtte-ti stykk som spilte her kommer til å bli tatt ut på neste landslagssamling for kvinner den første helga i oktober. Det vil bli solid konkurranse om plassene der framover, som er bra for utviklingen så det skal bli moro å følge. Spesielt inn mot VM-kvalifiseringen i februar, der det med nye regler kun er femten, og ikke atten utespillere med i troppen.   

Det var mye glede og smil fra det norske U19-landslaget under verdensmesterskapet. Foto: Kent Henriksen

Neste uke drar eliteserien for kvinner i gang igjen etter sommeren. 
– Det er synd at flere av jentene skal i militæret etter jul. Håper virkelig de kommer tilbake på banen når de er ferdig der og ikke gir seg med innebandy. Og til sist, seriestart om under to uker, ta dere en tur på damekamper, det er mer moro enn du tror.