Endre slo Kalmarsund foran 948 tilskuere

Endre fikk en pangstart på oppgjøret mot Kalmarsund, men det ble spennende på slutten allikevel.

Fredag kveld var det duket for norsk oppgjør i SSL sa Line Trandum Terjesen sitt Endre tok i mot Thea Ekholt, Karen Farnes og Emma Fagerhøi sitt Kalmarsund i Visby. De to lagene har allerede møttes en gang denne sesongen da de var i samme gruppe i den svenske cupen. Det oppgjøret gikk Kalmarsund seirende ut av med 4-3 rett før seriestart.

Første perioden kan enkelt oppsummeres med at hjemmelaget er best i alt og etter seks minutter kommer fortjent ledelsen når Ellen Bäckstedt slår en fin pasning på tvers som Moa Dynefalk enkelt setter bak en sjanseløs Thea Ekholt i Kalmarsundmålet. 2-0 kommer etter en fin redning fra Frida Görtz som med et kjapt utkast sørger for at Endre kommer to mot en og Ella Johannesson gjør ingen feil når hu øker ledelsen. Bäckstedt drar fram et meget fint slagskudd stolpe-stolpe inn når hun øker til 3-0 etter 14 minutter. Endre får sjansen i overtall, men et sekund etter at bortelaget er fulltallige så skyter Bäckstedt via et bein som gjør at Ekholt blir lurt, og vi har 4-0 til pause.

Kalmarsund endrer litt i rekker og kommer seg mer og mer inn i matchen og etter halvspilt match skal de endelig få hull på byllen når Evelina Petersson slår en fantastisk pasning tvers over hele banehalvdelen til Endre og Matilda Sjödin gjør som hun pleier når hun dunker inn 4-1.  Kalmarsund har noen meget solide sjanser etter det. De brenner et åpent mål og tvinger Frida Görtz til et par meget solide redninger. Det ikke Görtz tar, sitter backene og spesielt Chiara Gredig og blokkerer foran.  Trandum Terjesen kommer til en meget bra avslutning, men en klasseredning fra Ekholt hindrer vingen i å sette sesongens første scoring. De sjanser Endre har redder Ekholt trygt og stabilt. Kalmarsund styrer perioden og burde hatt en scoring eller to til ut i fra sjansene de skaper.

Før den siste perioden blir det opplyst at det er hele 948 tilskuere på en fredag kveld. Endre har uten tvil det høyeste snittet og det beste hjemmepublikummet i SSL og viser det nok en gang i dag. Det er solid stemning gjennom matchen og 948 personer en fredags kveld er meget imponerende tall. Tre minutter ut i perioden er Ida Samuelsson meget sterk i en duell ved vantet, hun får lirka ballen bort til Sjödin som finner Ellen Gunnarsson som kjører en god gammel backhandknack når hu reduserer til 4-2. Matchen åpner seg og Ekholt drar fram et par enorme redninger der hele hallen tror hjemmelaget skal øke ledelsen. Kalmarsund tar timeout og med litt over to minutter igjen skal vi virkelig få spenninga når Dominika Buczek reduserer til 4-3 i spill seks mot fem. Kalmarsund kommer ikke nærmere og Endre vinner 4-3.

Kalmarsund spiller dagens match uten Moa Tschöp og Clara Hellgren og det merkes offensivt, da det er litt tynt fra før med spillere som skaper mye sjanser. De får helt annen kontroll på matchen etter at de stokker om i rekkene og Karen Farnes, Frida Hellgren og  Alžbeta Ďuríková har sammen full kontroll defensivt. Thea Ekholt gjør en meget bra match lengst bak, holder Kalmarsund inne i matchen i andre og tredje perioden. Line Trandum Terjesen skaper et par muligheter, spiller i undertall, og er en klasseredning fra Ekholt unna en scoring og gjør en bra match for hjemmelaget.