Ekholt best igjen i en jevn match i Malmö

Thea Ekholt fortsetter å storspille etter skade-comebacket, i dag ble hun på nytt kåret til banens beste i verdens beste liga, denne gang mot Malmö.

Lørdag reiste Kalmarsund til Malmö for et viktig oppgjør i kampen om en plass i sluttspillet. Som vanlig starter både Karen Farnes og Thea Ekholt for Kalmarsund. Hos Malmö har vi også en norsk spiller. Sol Julia Johansen som spilte Polish Cup med U19-landslaget i januar starter på benken.

Hjemmelaget vet de må vinne matchen om sluttspillet skal nåes og de går ut på to rekker og med full fart. De styrer matchen fra start og Kalmarsund sine største muligheter er angrep der avslutningen ikke treffer målet. Kun en gang tester man Siltu Tiltaten skikkelig. Kalmar har og en fantastisk frislagsvariant der man misser åpent mål på volley etter flere trekk i forkant. Bortsett fra det er det tynt og det er det Malmö som styrer det meste som skjer offensivt og de tvinger fram et par meget kvalifiserte redninger fra Thea Ekholt. Ekholt kåres nok en gang til banens beste av juryen i hallen. Lagene tar pause på 0-0 og 10-5 i skudd fordel hjemmelaget.

Før andre periode går Kalmarsund ned på to rekker. De får til litt mer offensivt, men mest av alt får de i starten stoppet litt av Malmö sitt offensive trøkk. Tross det skal Malmö ta en fortjent ledelse når Silja Eskelinen finner Maja Ekström som med et skudd høyt i målet sender hjemmelaget opp i 1-0. Det er de to første rekkene som skaper litt sjanser selv om andre perioden ikke byr på noe fyrverkeri med mye mål så sørger dommerne for at det blir solid kok på banen. Alt slippes, uansett hva det er og begge lag reagerer til tider, men linja holdes vanvittig høy med god kontroll fra de to i svart. Linja er lik begge veier. Man har sett en del dommere ta noen utvisninger for ting som skjer i perioden, men her slippes alt. Enorm linje. Etter 12.50 øker Malmö sin ledelse når Isa Burgstaller kommer alene med Ekholt før hun avslutter med en fin backhand.   Kalmar kommer til et par muligheter på slutten, men lagene tar pause på 2-0 og 7-3 i skudd.

Før siste periode gjør Kalmarsund om litt i rekkene og under halvannet minutt skal det ta før reduseringen kommer. Alžbeta Ďuríková gjør alt selv når hun tar med ballen opp i banen og avslutter med et skudd klistra opp i det lengste hjørnet. Det bølger mer fram og tilbake nå. Kalmarsund er betydelig mer med i matchen, men scorer man ikke selv sitter den ofte på motsatt side i stedet. Ellen Rasmussen fikser sitt 750 poeng  på egen hånd når a sender et fint dragskudd i mål. To minutter senere har vi full match igjen når Dominika Buczek ser luka på første stang og plasserer inn 3 2.  Begge lag har noen store muligheter og Thea Ekholt drar fram tre meget solide redninger når det trengs som mest i perioden. Kalmarsund tar ut Thea mot slutten og prøver seg i spill seks mot fem, men i stedet er det Malmø som har et skudd rett utafor og et i stolpen. Buczek prøver seg på kjøkkenveien mot slutten, men får ikke ballen forbi Siltanen og tre fortjente poeng blir igjen i Malmö. Med kun 13 skudd på mål fortjener ikke bortelaget og vinne. Maja Ekström og Thea Ekholt kåres til banens beste av den lokale juryen.
For Kalmarsund sin del er ikke tre poeng tapt noen krise. Åkersberga, Lockerud, KAIS Mora og Lund står igjen på programmet så sluttspill bør man klare i år og.