Det ble spennende og dramatisk da Akerselva og Fredrikstad jaktet på viktige poeng. Foto: Kent Henriksen

Dramatikk på øverste hylle i poengjakten

Akerselva ledet 4-1 og så ut å sikre tre viktige poeng, men Fredrikstads veteraner skapte spenning og dramatikk i Grefsenhallen.

Hjemmelaget har best kontroll i starten av oppgjøret, og de tar også ledelsen etter ti minutter da Mads Rongsjord setter 1-0. Minuttet etter får hjemmelaget straffe og den omsetter Erlend Bjerknes sikkert. Gjestene Fredrikstad løfter spillet utover perioden, og med tre minutter igjen av perioden kommer en redusering. Sist runde gjorde han comeback og i dag kommer scoringen fra evigunge Willy Fauskanger. Gjestene trykker på for en utligning og har overtall de siste to minuttene, men Akerselva holder unna og leder 2-1 etter første perioden.
Willy Fauskanger (44 år) er tilbake i eliteserien og scoret fire(!) ganger mot Akerselva. Foto: Kent Henriksen

Akerselva sjokkåpner midtperioden og i løpet av fire minutter har de scoret to ganger. Først setter Bjerknes sitt andre for dagen, før Sander Owren øker til 4-1. Gjestene kjemper hardt for en redusering og tempoet stiger. Det gjør temperaturen og, men uten at det blir stygt. Det er tøffe dueller og kamplederne har litt å henge fingrene i nå. Fredrikstad reduserer til 4-2 da Stein Morten Johansen finner nettmaskene og nå øyner gjestene en ny redusering. Den kommer med tre minutter igjen av perioden, igjen er det Fauskanger som er sist på ballen. Tyve sekunder senere smeller en annen veteran inn sitt andre for dagen, Johansen får lov å trampe inn i slottet og ballen henger i nettet sekunder senere, 4-4 og hjemmelaget fortviler. Fauskanger er på ingen måter ferdig, og med halvannet minutt igjen sender han gjestene opp i føringen, for tredje gang assistert av Aksel Jæger. Flere scoringer blir det ikke og Fredrikstad går i garderoben med ledelse.
Albin Holmberg scoret seiersmålet mot Fredrikstad med halvannet minutt igjen på kampuret. Foto: Kent Henriksen

Perioden er 11 sekunder gammel da Akerselva får straffe i undertall, igjen er det Bjerknes som får muligheten, men denne gang klarer han ikke å overliste Nicholay Halvorsen. Fredrikstad setter hjemmelaget under press i overtallet og har en enorm mulighet. Med et er likevel hjemmelaget som utligner kort tid etter ved Christian Kragerud i undertall. Nå er det Akerselva det stemmer for og et par minutter senere tar man ledelsen igjen ved Gustav Karlsson. Da har Erik Hæren sett nok og tar timeout. Nå er det lite som stemmer for gjestene, Rongsjord setter 7-5 og stor jubel hos hjemmelaget. Så blir det kaos, hjemmelaget er sikre på at de scoret men målet blir underkjent og man får isteden en mann på botbenken, til store protester. Overtallet klarer ikke Fredrikstad å omsette, men med åtte minutter igjen kan Anders Mathisen Pedersen krige ballen i mål til 7-6. Så viser Fauskanger gamle takter og leker ballen i mål til 7-7, med sitt fjerde mål for dagen. Det er kaotisk i Grefsenhallen, begge lag er høylytte og giret til maks. Kampen betyr mye for begge lag, og det merkes godt. Spillet bølger frem og tilbake og det utnytter Akerselva. De kontrer med halvannet minutt igjen og Albin Holmberg kan sette en retur, 8-7. Fredrikstad tar ut målvakten og presser på for en utligning. Den kommer imidlertid aldri og Akerselva kan juble for tre viktige poeng i jakten på sluttspill.

Akerselva-Fredrikstad 8-7 (2-1,2-4,4-2)