Hovedtrener Fredrik Andresen bekrefter at Ull/Kisa velger å trekke seg fra eliteserien. Foto: Petter Alexandersen

– Det har vært mange utfordringer

Ull/Kisa tapte samtlige 21 kamper i eliteserien for kvinner denne sesongen, nå er det klart at de frivillig tar et skritt ned igjen.


Det ble med en sesong for Ull/Kisa i eliteserien for kvinner. Klubben har bestemt å trekke laget etter 21 strake tap i debutsesongen og null poeng på kontoen, og vi tok en kjapp prat med lagets hovedtrener Fredrik Andresen om årsaken, og tanker fremover.
– Etter en sesong med mange nedturer er det vanlig å ta en evaluering omkring neste sesong. Vi har mistet veldig mange spillere til studier og militæret. Disse ha vært utrolig vanskelig å erstatte. ULL knyttet til spillertilgang hvor terskelen til å reise til Jessheim har vært for stor for mange, som har sett på Ull/Kisa som et spennende lag, sier Andresen til Innebandyavisen. 

Det ble en blytung debutsesong for Ingrid Næss og Ull/Kisa i eliteserien. Foto: Petter Alexandersen

Nå skal klubben bygge seg opp for en retur til øverste nivå, der man håper å være tilbake om et par tre år, og med en langt mer velfylt tropp enn som har vært fallet denne sesongen. 
– Ull/Kisa satte et mål om at damelaget skulle være et elitelag innen 2025, dette er fortsatt målet. Vi har et ønske om å bygge opp grunnmuren enda bedre med fler yngre jentelag. Dette for å stå på egne ben med tanke på rekruttering. Vi har et veldig spennende J15-lag som kommer i fremtiden i tillegg til to yngre lag til, så det lover godt.

Det har vært en vanskelig sesong i eliteserien for kvinner for hovedtrener Fredrik Andresen og Ull/Kisa. Foto: Petter Alexandersen

Andresen har en del tanker om hva som må til for å løfte innebandyen for kvinner. 
– Først og fremst så må jeg si det er mye bra, men på en eller annen måte trenger vi å samarbeide og legge noen fremtidsplaner. Vi skal gi honnør til lag som satser godt med rekruttering, eller de lag som tenker elite, men det er ikke bærekraftig å ha det skillet som er i innebandy for kvinner nå. Jeg skal ikke belære noen i hvordan hvert lag skal drive. Men tenker at fler lag også må tørre å ta opp hanskene å slå litt tilbake. På den måten gjøre seg selv attraktiv. 

Nå tar Jessheim-laget nye tak og bygger seg opp for en retur i fremtiden. Foto: Petter Alexandersen

Det er mye hardt jobb som ligger bak om de lag som vil opp og frem skal lykkes.
– Både en kortsiktig plan og langsiktig plan må til. Lagene må gjøre seg selv like attraktive, som de beste. Det er forskjellige veier å gå, men det er viktig å bygge sitt eget varemerke. Vi må snu hver stein for å vende om trendene på at spillere blir i egen klubb (enkelt å si, men en sannhet).

Det kommer flere spennende spillere fra de yngre lagene. Foto: Petter Alexandersen

En god del må på plass for at norsk innebandy skal ta skrittet videre. 
– Tilegne seg bedre trenere, ledere er også viktig. Vet det er altfor mange som sier at det ikke finnes trenere. Men er ganske sikker på at det gjør nettopp det, Og kanskje er det ikke den etablerte stjerna som er trener, men kanskje en ny unge lovende som bør få mulighet. Trene mer og mer målrettet. Fys og kondisjon er viktig hele året. Og ikke minst ha en klar formening om hvordan man ønsker å spille og hvordan er veien dit! Synes at det er veldig mange spennende unge spillere i mange lag. Vi må tørre å bygge lagene rundt disse unge lovende spillere. Det er ikke alltid resultat her og nå som bør være viktigst, men kanskje ha en mer langsiktig plan for å nå toppen. 

Les mer om:

eliteserien kvinner