Toms Kirmuzs her i kamp mot Akerselva sist sesong. Foto: Kent Henriksen

– Det blir en tøff oppgave

Det er liten tvil om at Toms Kirmuzs har vært Harstads største stjernespiller de seneste sesongene, og en viktig brikke i det offensive spillet. Nå gleder seg den latviske målmaskinen til ny sesong.


Toms Kirmuzs og Harstad har hatt et langt opphold, men sesongen starter på lørdag med kamp mot Sveiva. Nå håper latvieren at de siste puslebitene er på plass før ny sesong, og at toppformen er på vei.
– Forsesongen har vært ok, vi har prøvd å få bedre utholdenhet og fart, så at vi kan henge med bedre i 60 minutter, så det har vært fokus denne gangen. Personlig har jeg gjort en god jobb for å bli i form, det er litt igjen til å bli vant med å spille igjen, etter et så langt opphold, sier han til Innebandyavisen.

Han har vært nødt å tilbringe sommerferien hjemme i nord, og må vente til neste sommer før han får sett familie og venner hjemme i Latvia igjen.
– Grunnet pandemien har jeg bestemt meg å vente på reise hjemover til jeg er fullt vaksinert, så denne sommeren har jeg vært i Norge stort sett. 

Det ble 16 scoringer sist sesong for Toms Kirmuzs i eliteserien. Foto: Tor Anders Dalland

Harstad har fått flere gode forsterkninger, som kan gi laget et bedre utgangspunkt.
– Jeg tror at vi som lag vil ha en bedre defensiv, og et jevnere lag. Vi vil fighte for hvert eneste poeng, og vårt hovedmål er å prøve å komme oss til sluttspill. 

28-åringen er ikke helt fornøyd med forrige sesong, der det ble 18 poeng (16+2) på 12 kamper i den blå drakten, og en tiendeplass på tabellen for Harstad.
– Når man snakker om forrige sesong, så må jeg være såpass ærlig at jeg ikke er fornøyd med mitt eget spill, eller lagets innsats. Men jeg føler også at sesongen ble avbrutt akkurat da vi begynte å komme i gang. Jeg må bli mer stabil på begge sider av banen, og gi ifra meg ballen oftere. 

Lørdag venter som sagt Sveiva, på bortebane i Oslo. En tøff kamp mot et lag man fikk juling av sist sesong. 3-11 sluttet det oppgjøret som ble spilt i Rommenhallen.
– Sesongens første kamp for oss blir tøff, det er ingen overraskelse for noen. Jeg går til hver kamp med innstillingen at jeg vil vinne og gjøre mitt beset, så får vi håpe at vi kan gjøre en bedre innsats enn forrige sesong mot Sveiva. De er et stabilt godt lag, på alle deler av banen, så det blir en tøff oppgave, uten tvil.