Patrick Hjemgård skriker ut i smerte etter et over gjennomsnitt velplassert skudd i overtall fra Thobias Hjorth. Foto: Kent Henriksen

Det ble et smertefullt tap i lokaloppgjøret for Sarpsborg

Greåker vant dagens lokaloppgjør mot Sarpsborg i en kamp der de hadde ganske god kontroll, men var nære å rote borte poeng på slutten.

Greåker kommer ut i hundre og presser ned hjemmelaget. Det får de belønning for da Michael Helgesen sender de opp i føringen. Spillet bølger frem og tilbake etter scoringen, og hjemmelaget har også sine muligheter, men klarer ikke å få hull på byllen. I det 12. minutt øker Lars Erik Torp ledelsen for gjestene. Det er herlig grinete og det smeller godt i duellen i den første perioden, og Sarpsborg jobber og sliter for en redusering. Den kommer da det gjenstår to minutter, Tobias Holm-Gabler får stå alene i god posisjon og reduserer til 1-2. Flere mål blir det ikke i den første perioden, foran en litt glissent hall.

Lars Erik Torp og Greåker vant men det ble et ganske sjansefattigt lokaloppgjør i kveld. Begge lag hadde fokus på defensiven og kjempet godt i duellene. Foto: Kent Henriksen

Sarpsborg kjemper og sliter for en utligning, og den kommer da Cato Glenge lurer ballen forbi gjestenes målvakt etter fem minutter av den andre perioden. To minutter får Sarpsborg være likt på tavlen, før Martin Lilleby på nytt sender gjestene i ledelsen. Det blir starten på et tungt Greåker-press, og hjemmelaget sliter til tider voldsomt med å etablere seg i offensiv sone. Greåker skaper en del, men Sarpsborg forsvarer seg bra, men blir veldig baktunge. Det straffer seg og Thobias Hjorth øker ledelsen etter kvarteret. Helt på tampen av perioden får begge lag en mulighet hver, men det blir ingen flere scoringer og gjestene går til andre pause med tomålsledelse.

God stemning mellom Cato Glenge og Martin Isnes Kvisvik etter en tøff duell, i det som ble et snilt lokaloppgjør med bare en eneste utvisning. Foto: Kent Henriksen

Sarpsborg får en drømmestart på perioden og setter 3-4 etter 39 sekunder, Imre Ødegård-Risbakken er sist på ballen. Greåker lar seg ikke stresse og Martin Isnes Kvisvik fyrer av fra distanse og øker ledelsen noen få minutter senere. Det er ordentlig grinete nå, og det legges lite i mellom i duellene. Hjemmelaget jakter en redusering, men det er gjestene som scorer. Thobias Hjorth er våken på en retur, og 3-6 på tavlen i Skjeberghallen. Tiden tikker, og det er ganske sjansefattig en god stund.- Det ser ikke ut å bli noe nerve på slutten heller, men Holm-Gabler sender avgårde en flott pasning som Patrick Hjemgård styrer inn 4-6 med litt over halvannet minutt igjen av kampen. Sarpsborg tar timeout og plukker ut målvakten, det får de betalt for og med minuttet igjen kaster Hjemgård inn en ball foran mål som leter seg via en motstander. Sarpsborg har snusen på et poeng, men slurver med ti sekunder igjen, og da kan Hjorth spasere inn med ballen og fastsetter sluttresultatet i kampen.

Sarpsborg-Greåker 5-7 (1-2,1-2,3-3)