Fjell-kameraterne spilte i eliteserien i 19/20-sesongen. Her før kamp mot Sagene på bortebane. Foto: Rune Halvorsen

Bergenserne takker nei til "gratisplass" i eliteserien

Fjell-kameraterne var en av tre klubber som fikk «gratisplass» i eliteserien etter helgens årsmøte. Nå takker klubben fra Bergen nei til tilbudet, av prinsipp.


Østensjø, Stavanger og Fjell-kameraterne ble tilbudt plass i eliteserien for kvinner etter helgens årsmøte, der man ønsket å fylle opp landets gjeveste divisjon. Fjell-kameraterne som valgte å takke nei til videre spill etter en sesong i eliteserien i 19/20, signaliserer nå at man ikke vil takke ja til «gratisplassen», og det av prinsipp.
– Spillere, medlemmer og styre har alle planer om å spille i eliteserien, men vi har vedtatt å takke nei til denne gratisplassen i år. Prinsippet om opprykk og nedrykk etter prestasjoner på banen er en av grunnpilarene i idretten, og dette holder vi høyt. Vi ønsker dermed ikke å spille i Eliteserien 21/22 på bakgrunn av en votering på årsmøtet. Prinsipper er viktigst og vanskeligst å holde på nettopp når det gir en personlig fordel, skriver klubben på sosiale medier i ettermiddag.

Bergens-klubben skal nå jobbe videre for å oppnå eliteseriestatus igjen, etter sportslige prestasjoner kommende sesonger.
– Vi skal fortsette å jobbe mot eliteseriespill på både herre- og damesiden og vi skal jobbe hardt for å oppnå det. Vi vil ønske de andre lagene i eliteserien for kvinner lykke til i årets sesong, det er ikke lenge til dere må ta turen til Bergen igjen!

Det betyr at eliteserien for kvinner per dags dato spilles med Tunet, Grei, Monolitten, Sveiva, Gjelleråsen, Sarpsborg, Østensjø og Stavanger neste sesong.