Einar Helgerud og Akerselva er straks igang med klubbens 11. sesong i eliteserien. Foto: Kent Henriksen

– Alt annet enn sluttspill er under pari

Einar Helgerud og Akerselva er i gang med de siste forberedelsen foran fredagens serieåpning mot Sarpsborg.


Etter overgangen fra Sveiva har Einar Helgerud blitt en viktig brikke for Akerselva, og vi fikk en prat med målvakten før årets sesong der man har fått ny hovedtrener. – Sommeren ble brukt til mye fysisk trening. Med ny trener kommer nye detaljer man prøver å innprente i laget, disse har vi fått trent på siden august og nå begynner det å sitte, sier Helgerud til Innebandyavisen.

Det ble sjetteplass i eliteserien sist sesong ble avsluttet før tiden grunnet pandemien, nå er målvakten klar for ny sesong men litt usikker på keeperformen.
– Føler selv at alt annet enn sluttspill er under pari. Den fysiske formen begynner å komme seg igjen. Er dog litt usikker på hvor konsistent jeg er etter to år med dramatisk nedgang i keepertrening grunnet COVID-restriksjoner. Målet mitt er å stå flest mulig kamper og bidra til at alle poengene blir med hjem til Kringsjå.

Einar Helgerud i aksjon mot Ull/Kisa i treningskamp på Jessheim sist fredag. Foto: Kent Henriksen

Sarpsborg og Akerselva tjuvstarter årets sesong allerede på fredag, og det er oppgjør som ofte har blitt spennende før om årene i Skjeberghallen.
– Det kommer vel til å bli en jevn kamp, som vanlig. Ingen av lagene har vel fått spilt mange nok treningskamper. Vi har ikke hatt fullt mannskap på treningskampene bland annet grunnet COVID-vaksinasjoner og jobb.