Sesongen er over for Sleviks William Andersson etter kneskaden han pådro deg i denne duellen mot Tunet for en uke siden. Foto: Kent Henriksen

– Akkurat så ille som vi først fryktet

William Andersson hadde gledet seg til toppoppgjøret mot Tunet onsdag sist uke, men allerede etter seks sekunder var den svenske stjernens kamp over, og nå bekrefter svensken at han blir borte lenge.


Det ble som ventet ingen gode nyheter etter videre undersøkelser for Sleviks svenske backstjerne William Andersson. Sesongen er over etter en meget alvorlig kneskade.
– Det var akkurat så ille som vi først fryktet. Korsbånd og menisk er ødelagt, så jeg skal til ortoped fremover og se hva han sier angående operasjon, sier Andersson til Innebandyavisen. 

Allerede etter seks sekunder i toppoppgjøret mot Tunet var det over. Med store smerter kastet seg Andersson over vantet og måtte hentes av ambulanse. 
– Da det skjedde hadde jeg det vondt, og ville bare at det skulle gå over. Jeg kjente med en gang at det var noe som ikke stemte, og av smerter jeg opplevd var det den verste, ti av ti på skalaen. Vi tenkte det verste direkte, og det var akkurat så ille som vi fryktet. 

William Andersson har gjort 12 poeng (6+6) på ti kamper for Slevik denne sesongen. Foto: Kent Henriksen

Den svenske stjernen som kom til Norge sommeren 2016 ser dog lyst på tiden fremover, og er i godt humør da Innebandyavisen snakker med han på telefon. 
– Det har blitt bedre og bedre for hver dag, så det har vært positivt oppe i det hele. Det er ustabilt så klart, men jeg har ikke så mye smerter og kan allerede kjøre bil og får kommet meg rundt. Jeg kommer få god oppfølgning, så humøret er på topp. 

Den tidligere Per Ols og Skälby-spilleren har sjelden vært skadet tidligere. 
– Jeg har vært heldig og aldri vært skadet så alvorlig før, så jeg får jo føle litt på det nå. Jeg er innstilt på at det skal gå bra. Med sesongen som den er med korona og alt så er det kanskje det beste tidspunktet å ryke på en sånn her skade, nå får jeg hvile opp meg. Og med all den støtte og hjelp jeg får rundt kring så er jeg ikke redd for at det ikke skal gå bra. 

Svensken med U19-landskamper for Sverige blir selvfølgelig et stort savn for Slevik. Foto: Kent Henriksen

Det vil sannsynligvis ta 9-12 måneder før Sleviks virvelvind er frisk igjen, nå venter måneder med rehabiliterıngstrening. 
– Jeg kommer ihvertfall bli bra trent. Det negative med skaden er jo at rehab-treningen er langt fra morsomt, det har alle sagt til meg. Jeg har testet litt allerede, og det er ikke noe morsomme øvelser, men jeg får bare få litt musikk på øret og gjøre det beste av det. Det blir nok litt kjedelig, men jeg er innstilt 110% å komme tilbake, så jeg vet at jeg kommer sterkere tilbake. Med motgang kommer fremgang, og jeg er jo heldig som fortsatt er ung. Det er nok tyngre å komme tilbake når man er eldre.  

23-åringen med U19-landskamper for Sverige og Europacup-gull med Slevik, jobber som tømrer til daglig, og der han også hos arbeidsgiveren får god støtte.
– Så langt er jeg ikke i gang med å jobbe ennå. Så lenge jeg kan kjøre bil så vil jeg ikke sitte hjemme ihvertfall, så de på jobben tilrettelegger for at jeg skal kunne bidra der etterhvert. Jeg kan ikke snekre akkurat nå, men kan bidra på kontoret for eksempel. Så støtten derfra setter jeg stor pris på.

For Slevik som ligger på fjerdeplass på tabellen i eliteserien, er selvfølgelig Anderssons fravær et stort tap, men backstjernen som gjort 12 poeng (6+6} på ti kamper denne sesongen er sikker på at det vil gå bra for østfoldingene, selv uten han på banen. 
– Jeg tror de skal klare å gjøre det de kan uten meg, de har alltid vært et godt lag uten meg, men det blir nok en omstilling med tanke på at jeg spilte på førsterekken, men det er mye rutine på laget med mange NM-titler, så det skal nok gå bra. Det er nok heller motstanderne som er mest glade for at jeg mangler på banen. Jeg kommer å være med rundt laget på treninger og kamper, og bidra der jeg kan.