Det ble seier og tre viktige poeng for Akerselva mot Harstad i ettermiddag. Foto: Mikael Karlholm

Akerselva tok tre viktige poeng i nord

Akerselva tok tre viktige poeng i nord, og feirer jul med et forsprang på lagene utenfor sluttspillstreken.

Det så ut å bli en skikkelig jevn affære etter den første perioden i Harstadhallen. En scoring fra hvert av lagene sørget for 1-1 da lagene tuslet i garderoben, etter scoringer av Sander Owren og Daniel Palmer.

I den andre perioden tok gjestene Akerselva ledelsen igjen da Anders Andersson fant nettmaskene. Harstad jobbet for utligning, men da våknet Albin Holmberg, og med et ekte hattrick sørget han for 1-5 på tavlen etter to perioder.

I den tredje perioden økte Magnus Jarberg ledelsen, men Rune Johansen sørget for litt spenning da han satte 2-6 etter seks minutter. Lagene byttet om på å score i den tredje perioden, og Erlend Bjerknes, Kristoffer Mørstad Lysberg, Gustav Karlsson og Toms Kirmuzs så til at det sto 4-8 med tre minutter igjen. Hjemmelaget presset på for en ny redusering, men Toms Niedre 5-8 scoring kom med bare sekundet igjen på klokken og fastsatte bare sluttresultatet i dagens oppgjør. KAMPFAKTA